Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Brug dit bål som ovn

Brug dit bål som ovn
Har I endnu ikke prøvet at bage på bål, så er det med at komme i gang, for det er super lækkert! Vi giver et indblik i kagebagning-over-bål-kunsten.
Vejledning

TRIN 1 - VARME:

Få tændt op i et seriøst bål. I skal bruge et rigtigt godt gløde bål. Husk hele tiden at lægge brænde på, da I hele tiden skal bruge masser af gløder.

TRIN 2 - KAGEFORMEN:

Fold en form af sølvpapir; En firkant, et hjerte, Korpsliljen eller måske logoet fra jeres påskekursus – fri fantasi, bare husk på at den passer i størrelsen til jeres ”ovn”. Det er vigtigt at sølvpapiret bliver i flere lag, så kagen ikke brænder på.

TRIN 3 – KAGEN:

Fra Amos den bedste til bedstemors avancerede i flere lag og med creme i midten. Alt er muligt.

TRIN 4 - BAGNINGEN

I skal bruge en gryde med et låg, som passer. Gryden skal vendes på hovet; altså med låget nedad og bunden i vejret, så gryden bliver til en ovn. Kagen lægges på låget, og gryden sættes godt fast på låget. Læg gløder udenom og ovenpå gryden – ikke under.

TRIN 5 – KONTROL

Efter 10 minutter kigger I til kagen, for at se om varmen passer. Det er vigtigt at kagen få lige meget varme fra alle sider også fra toppen. Hold jævnligt øje med den, indtil den er færdig.

TRIN 6 – PYNT

Når kagen er færdig, er der bare tilbage at gå amok med glasur og drys af alle afstøbninger.

PRO TIP: PIMP IT!

Chokolade er altid et hit

Trylledej, boller, lasagne, koteletter i fad, broccolitærte, skrumpeplast, varme kastanjer, flødekartofler, nachos,  … alt hvad en ovn kan, kan denne spejderovn også! Bare giv jer i kast.  

Materialer

bålgryde med låg

sølvpapir

ingredienser til kage, boller eller lignenden

Reflektionsspørgsmål

Hvordan har aktiviteten udfordret spejderne?

Hvad fungerede godt?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Trop
Senior
Varighed
90-120 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her