Brændende kærlighed

Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold?
1. Lav bål
Lav to bål. Et med flammer og et med intense gløder.
2. Læg alt frem
Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted.
3. Gør et snittebord klar
Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
Fremgangsmåde
På snittebordet
Kartoffelmos
- Skrub og vask kartoflerne i en balje med vand, så den værste jord fjernes.
- Skræl kartoflerne og skær dem i små stykker.
- Læg kartoflerne i en gryde og fyld vand i. Vandet skal dække kartoflerne helt og vandoverfladen skal være ca. 1 cm over kartoflerne.
- Skær smørret ud i små tern.
- Kom mælk i en lille gryde sammen med bouillonterningen.
Topping
- Pil løg og skær dem i tern.
- Vask gulerødder og pastinakker fri for jord og skræl dem. Skær dem i tern af ½ cm.
- Rør fløde, soya, røget paprika og chili sammen i en skål.
- Åbn dåsen med kikærter og hæld væsken fra. Tilbehør
- Skær de syltede rødbeder ud i tern. Kom dem i en skål.
- Vask purløg og persille, og hak begge fint. Kom det i skåle.
På bålet
- Bålet med flammer er nu klar til madlavning.
Kartoffelmos
- Sæt gryden med kartoflerne over, og lad dem koge, til de er møre, ca. 20-30 min. Trick: mos en kartoffel mod siden af gryden, lykkes det, er den mør og klar.
- Lun mælken og opløs bouillonterningen i den lune mælk.
- Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt smør. Mos kartofler og smør sammen med et piskeris.
- Hæld lidt af mælken i mosen og rør den godt i gennem til den er jævn.
- Forsæt skiftevis med at tilføje mælk i små mængder og pisk til I får den rette konsistens.
- Smag til med salt og peber.
Topping
- Steg løg, gulerødder, pastinakker og kikærter i smør og olie på en stor pande i cirka 15-20 minutter, til løgene er bløde og begynder at blive brune.
- Vend løg og gulerødder undervejs, så det ikke brænder på.
- Tilsæt soya, piskefløde, røget paprika og chiliflager.
- Lad det simre i 2-4 minutter og smag til med salt og peber.
Tilbehør
- Læg syltede rødbeder, persille og purløg op i hver sin skål, så folk selv kan tage.
Præsenter maden, før I serverer kartoffelmos med topping og tilbehør. Velbekomme.
Råvarer
20 store kartofler (4 kg)
350 g smør
2 dl mælk
1 tsk muskatnød
1 grøntsagsbouillonterning
Salt og peber
10 løg 5 gulerødder (500 g)
2 pastinakker (250 g)
1 dåse kikærter
125 g smør
2½ dl piskefløde
5 spsk soya
3 tsk røget paprika
2 tsk chiliflager
2 spsk olie
Tilbehør: 250 g syltede rødbeder, 2½ håndfuld purløg og 2½ håndfuld persille
Grej
1 stor gryde m. låg (ca. 8 liter)
1 lille gryde
1 stor pande
Røreske
Store skåle
Små skåle
Skærebrætter
Snitteknive
Skræller
Dåseåbner
Dørslag/si
Piskeris
Skeer til at smage og måle af med
Decilitermål
Skurebørste og balje til vask af grønsager
Vaskebalje
Skuresvampe
Viskestykker
Opvaskemiddel