Asiatisk linsesuppe

Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold?
1. Lav bål
Lav et bål, som kan have en gryde hængende/stående over bålet. Husk at det skal være flammer til denne opskrift. Hold bålet ved lige.
2. Læg alt frem
Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted.
3. Gør et snittebord klar
Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
Fremgangsmåde
På snittebordet
Suppe
- Pil og snit løg og hvidløg meget fint.
- Skræl ingefær med en teske og riv det fint.
- Bland løg, hvidløg, ingefær, karry, spidskommen, koriander og chili i en skål.
- Vask kartoflerne og skær dem i små stykker på omkring ½x½ cm. Put dem i en skål.
- Skyl linserne i koldt vand og kom dem i en skål.
- Åbn alle dåserne og put bouillonterningen i en liter vand.
Topping
- Hak krydderurterne fint. kom det i en skål.
- Hak peanuts og kom det i en skål.
På bålet
- Bålet er klar til madlavning, når der er gode flammer, der har brændt et stykke tid.
- Hæld olien i en gryde og varm det op.
- Steg løg og hvidløg sammen med ingefær, koriander, chili, spidskommen og karry.
- Rør godt rundt i det, så det ikke brænder på.
- Tilsæt nu linser og kartofler og lad dem stege med i 2 min.
- Hæld vand, bouillon og hakkede tomater i gryden og rør godt rundt.
- Lad retten koge i ca. 30 minutter, til linserne er kogt helt ud. Læg låg på, men kig til dem og rør rundt undervejs.
- Tilsæt nu kokosmælk og lad det koge videre i 2-4 min.
- Smag til med salt og peber.
Udvælg et par stykker som præsenterer maden før I serverer med topping og fladbrød. Velbekomme.
Råvarer
5 løg (ca. 500 g)
8 fed hvidløg
6 spsk frisk ingefær
4 tsk karry
3 spsk spidskommen stødt
2 spsk koriander stødt
½ tsk tørret chili
10 mellemstore kartofler (1 kg)
10 dl røde linser (1 kg)
5 dåser hakkede tomater
4 dåser kokosmælk
1,2 l vand
4 grønsags-bouillonterninger
5 spsk olie til stegning
Salt og peber
Topping: ½ l creme fraiche og finthakket persille, koriander eller basilikum
Grej
1 stor gryde m. låg (ca. 15 liter)
Røreske
Suppeøse
Store skåle
Små skåle
Skærebrætter
Snitteknive
Rivejern
Dørslag/si
Teske
Skeer til at smage og måle af med
Decilitermål
Dåseåbner
Skurebørste og balje til vask af grønsager
Vaskebalje
Skuresvampe
Viskestykker
Opvaskemiddel