Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Asiatisk linsesuppe

Aftensmadsopskrift fra kogebogen Ild, mad og fællesskab. Opskriften er lavet til 10 personer og egnet til vintermånederne.
Vejledning

Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold? 

1. Lav bål

Lav et bål, som kan have en gryde hængende/stående over bålet. Husk at det skal være flammer til denne opskrift. Hold bålet ved lige. 

2. Læg alt frem

Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted. 

3. Gør et snittebord klar

Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
 

Fremgangsmåde

På snittebordet

Suppe 

  • Pil og snit løg og hvidløg meget fint. 
  • Skræl ingefær med en teske og riv det fint. 
  • Bland løg, hvidløg, ingefær, karry, spidskommen, koriander og chili i en skål. 
  • Vask kartoflerne og skær dem i små stykker på omkring ½x½ cm. Put dem i en skål. 
  • Skyl linserne i koldt vand og kom dem i en skål. 
  • Åbn alle dåserne og put bouillonterningen i en liter vand. 

Topping 

  • Hak krydderurterne fint. kom det i en skål. 
  • Hak peanuts og kom det i en skål.

På bålet

  • Bålet er klar til madlavning, når der er gode flammer, der har brændt et stykke tid. 
  • Hæld olien i en gryde og varm det op. 
  • Steg løg og hvidløg sammen med ingefær, koriander, chili, spidskommen og karry. 
  • Rør godt rundt i det, så det ikke brænder på. 
  • Tilsæt nu linser og kartofler og lad dem stege med i 2 min. 
  • Hæld vand, bouillon og hakkede tomater i gryden og rør godt rundt. 
  • Lad retten koge i ca. 30 minutter, til linserne er kogt helt ud. Læg låg på, men kig til dem og rør rundt undervejs. 
  • Tilsæt nu kokosmælk og lad det koge videre i 2-4 min. 
  • Smag til med salt og peber. 

Udvælg et par stykker som præsenterer maden før I serverer med topping og fladbrød. Velbekomme.

Materialer

Råvarer
5 løg (ca. 500 g) 

8 fed hvidløg 

6 spsk frisk ingefær 

4 tsk karry 

3 spsk spidskommen stødt 

2 spsk koriander stødt 

½ tsk tørret chili 

10 mellemstore kartofler (1 kg) 

10 dl røde linser (1 kg) 

5 dåser hakkede tomater 

4 dåser kokosmælk 

1,2 l vand 

4 grønsags-bouillonterninger 

5 spsk olie til stegning 

Salt og peber 

Topping: ½ l creme fraiche og finthakket persille, koriander eller basilikum
 

Grej
1 stor gryde m. låg (ca. 15 liter) 

Røreske 

Suppeøse 

Store skåle 

Små skåle 

Skærebrætter 

Snitteknive 

Rivejern 

Dørslag/si 

Teske 

Skeer til at smage og måle af med 

Decilitermål 

Dåseåbner 

Skurebørste og balje til vask af grønsager 

Vaskebalje

Skuresvampe

Viskestykker 

Opvaskemiddel

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
120+ minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her