Gå til hovedindhold

Top menu

  • Kalender
  • Medlemsservice
  • Magasiner
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Om DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Spejder Sport
Hjem

Main navigation

  • Spejdermøder
    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Aktiviteter
    • Grenleder
    • Spejdermødet
    • Søspejd
  • På tur
    • Adventurespejd
    • Afsted på tur
    • Friluftsliv
    • Grej
    • Hytter
    • International spejder
    • Mad
    • Pakkelister til tur
    • Sikkerhed på tur
  • Ledelsesudvikling
    • For kursusteams
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Onlinekurser
    • Styrk fællesskabet
    • Udvikling af ledere
    • Ungdomskurser
  • Gruppeudvikling
    • Samvær og tryghed
    • Bestyrelsesmedlem
    • Den gode division
    • Den gode gruppe
    • Gruppeleder
    • Gruppeweb
    • Kursuskalender
    • Onlinekurser
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Start et projekt
    • Økonomi
  • Værktøjer
    • Kalender
    • PDF kalender 2023
    • Blanketter
    • Den fælles organisation
    • Forsikring
    • Hjælp til kommunikation
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Kontakt Korpskontoret
    • Korpsets vedtægter
    • Persondata
    • Regnskaber og referater
    • Vejledninger & guidelines
    • Udviklingsplan & strategier
  • Track
  • Kalender
  • Corona
  • Kontakt
  • Presse
  • Om DDS
  • Spejder Sport

Track menu

  • Skills
  • Patruljeliv
  • Adventure
  • Arrangementer
  • DDS.DK
Aktiviteter

Amerikanske pandekager med bær

amerikanske pandekager
Foto Gettyimages
Tykke amerikanske pandekager med blåbær og ahornsirup eller flydende honning
Vejledning
  1. Vask hænder før du går i gang. 

  2. Skyl blåbær. 

  3. Bland mel, sukker, bagepulver og salt i en skål. 

  4. Smelt smør på panden ved svag varme. 

  5. Slå æg ud i en anden skål. Rør mælk og smeltet smør i. 

  6. Rør gradvis melblandingen i med et piskeris. 

  7. Kom en klat smør på panden og varm det op til det syder. Sæt 2 spsk dej på panden – der er plads til 2-3 pandekager med 8-10 cm diameter på en pande. 

  8. Når hele overfladen på pandekagerne er dækket af bobler, drysses 8-10 blåbær på hver pandekage. 

  9. Vend pandekagerne med en paletkniv når de er lysebrune i kanten. Steg på den anden side til de er gyldne og faste. 

  10. Spises lune med ahornsirup eller flydende honning.

Tips:

  • Pandekagedejen skal røres sammen lige før brug, da der er bagepulver i dejen.
  • Erstat blåbær med hindbær, brombær eller banan i skiver på ca. 3 mm
Materialer

Til 4 personer

100 g blåbær
1,5 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk sukker
1 knsp groft salt
25 g smør
1 stk æg
1,5 dl mælk
25 g smør til at stege i (ca.)
4 spsk ahornsirup eller flydende honning.

Reflektionsspørgsmål

Hvordan har aktiviteten udfordret spejderne?

Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?

Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

Hvad har du gjort for at det blev en god aktivitet for de andre?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
30-60 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Mærker
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Tilmelding til nyhedsbrev
  • Andre sider
    • Medlemsservice
    • Aktivitetsdatabasen
    • spejder.dk
  • Blanketter
    • Ledererklæring

Følg os her