Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Æbletrifli med bær og skum

Dessertopskrift fra kogebogen Ild, mad og fællesskab. Opskriften er lavet til 10 personer og egnet til efterårsmånederne.
Vejledning

Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold? 

1. Lav bål

Lav et bål, som kan have en gryde hængende/stående over bålet. Husk, at der skal være flammer og intense gløder til denne opskrift. Hold bålet ved lige.

2. Læg alt frem

Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted. 

3. Gør et snittebord klar

Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
 

Fremgangsmåde

På snittebordet

Æble/blåbærkompot 

  • Skyl æblerne og skær dem ud i små tern. Læg dem i en gryde sammen med citronsaften og -skal. 
  • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud af dem. Kom vaniljekorn og -stænger i en skål sammen med blåbær og sukker. 

Øvrigt tilbehør 

  • Knus makronerne ned i en stor skål. 
  • Pisk flødeskum til bløde toppe.

På bålet

  • Sæt gryden med æbler og citron på bålet, når der er flammer og intense gløder. Lad det simre i 5-10 min. 
  • Tilsæt nu vaniljekorn, -stang, blåbær og sukker i gryden. Lad det simre, indtil sukkeret er opløst. 
  • Tag gryden af bålet, og lad det køle helt af. Triflien samles ved at komme makroner i bunden af en skål, derefter kompot og til sidst flødeskum. 
  • Slut af med lidt makroner på toppen. 

Præsenter desserten når den er samlet eller server den som saml-selv-buffet. Velbekomme.

Materialer

Råvarer
10 æbler 

Saft og skal fra 2 citroner 

400 g blåbær 

2 vaniljestænger 

1½ dl sukker  

250 g makroner 

2½ dl piskefløde
 

Grej
1 gryde m. låg (8 liter) 

Røreske 

Store skåle 

Små skåle 

Skærebrætter 

Snitteknive 

Skrællere 

Dørslag/si 

Piskeris 

Skeer til at smage og måle af med 

Decilitermål 

Balje til vask af frugter 

Vaskebalje

Skuresvampe

Viskestykker 

Opvaskemiddel

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
60-90 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her