Æbletrifli med bær og skum
Opstart
Start med at læse opskriften sammen. Drøft hvor I vil spise og vælg nogle, der dækker bord og gør det hyggeligt. Fordel jer, så nogen går i gang med at lave bål med det samme og andre går i gang med madlavningen. Hvem vil være på hvilke hold?
1. Lav bål
Lav et bål, som kan have en gryde hængende/stående over bålet. Husk, at der skal være flammer og intense gløder til denne opskrift. Hold bålet ved lige.
2. Læg alt frem
Læg alle råvarer og krydderier op på et bord. Find alt madlavningsgrejet og læg det samlet et sted.
3. Gør et snittebord klar
Snit, hak og forbered al maden. Tag oprydning og opvask løbende.
Fremgangsmåde
På snittebordet
Æble/blåbærkompot
- Skyl æblerne og skær dem ud i små tern. Læg dem i en gryde sammen med citronsaften og -skal.
- Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud af dem. Kom vaniljekorn og -stænger i en skål sammen med blåbær og sukker.
Øvrigt tilbehør
- Knus makronerne ned i en stor skål.
- Pisk flødeskum til bløde toppe.
På bålet
- Sæt gryden med æbler og citron på bålet, når der er flammer og intense gløder. Lad det simre i 5-10 min.
- Tilsæt nu vaniljekorn, -stang, blåbær og sukker i gryden. Lad det simre, indtil sukkeret er opløst.
- Tag gryden af bålet, og lad det køle helt af. Triflien samles ved at komme makroner i bunden af en skål, derefter kompot og til sidst flødeskum.
- Slut af med lidt makroner på toppen.
Præsenter desserten når den er samlet eller server den som saml-selv-buffet. Velbekomme.
Råvarer
10 æbler
Saft og skal fra 2 citroner
400 g blåbær
2 vaniljestænger
1½ dl sukker
250 g makroner
2½ dl piskefløde
Grej
1 gryde m. låg (8 liter)
Røreske
Store skåle
Små skåle
Skærebrætter
Snitteknive
Skrællere
Dørslag/si
Piskeris
Skeer til at smage og måle af med
Decilitermål
Balje til vask af frugter
Vaskebalje
Skuresvampe
Viskestykker
Opvaskemiddel