Gå til hovedindhold

Top menu

  • Kalender
  • Medlemsservice
  • Magasiner
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Om DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Spejder Sport
Hjem

Main navigation

  • Spejdermøder
    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Aktiviteter
    • Grenleder
    • Spejdermødet
    • Søspejd
  • På tur
    • Adventurespejd
    • Afsted på tur
    • Friluftsliv
    • Grej
    • Hytter
    • International spejder
    • Mad
    • Pakkelister til tur
    • Sikkerhed på tur
  • Ledelsesudvikling
    • For kursusteams
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Onlinekurser
    • Styrk fællesskabet
    • Udvikling af ledere
    • Ungdomskurser
  • Gruppeudvikling
    • Samvær og tryghed
    • Bestyrelsesmedlem
    • Den gode division
    • Den gode gruppe
    • Gruppeleder
    • Gruppeweb
    • Kursuskalender
    • Onlinekurser
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Start et projekt
    • Økonomi
  • Værktøjer
    • Kalender
    • PDF kalender 2023
    • Blanketter
    • Den fælles organisation
    • Forsikring
    • Hjælp til kommunikation
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Kontakt Korpskontoret
    • Korpsets vedtægter
    • Persondata
    • Regnskaber og referater
    • Vejledninger & guidelines
    • Udviklingsplan & strategier
  • Track
  • Kalender
  • Corona
  • Kontakt
  • Presse
  • Om DDS
  • Spejder Sport

Track menu

  • Skills
  • Patruljeliv
  • Adventure
  • Arrangementer
  • DDS.DK
Aktiviteter

Æbler: Tørrede æbler

Foto Mads Danquah
Spejderne lærer at forberede og tørre æbler. Aktiviteten er en del af Høstmærket under Familiespejmærkerne.
Vejledning

Hvert barn skal medbringe 2-3 æbler, som de selv har plukket fra et træ hjemmefra - eller fra en fællestur til en æbleplantage/æbletræ.

I skal bruge et glødebål, derfor skal I begynde med at finde brænde og tænde bål, så det er blevet til gløder når I er klar med æblerne.

Fortæl spejderne at de først skal have tændt bål, fordi I skal bruge gløderne til de tørrede æbler.

Derefter skal hver spejder finde en pind på ca. 1 meters længde, som de med kniven afbarker i den ene ende (her skal æbleskiverne være).

Endelig skal spejderne skære æblerne i 3 mm tykke skiver, kernehuset tages væk, og æbleskiverne sættes på pinden.

Æbleskiverne tørres over et glødebål. De tørrede æbler kan spises med det samme, eller gemmes og spises senere.

Når æblerne først er tørret, kan I gemme dem hele vinteren i en papirspose.

I kan spise de tørrede æbler som snacks i løbet af vinteren, eller bløde dem ud igen til æblemos eller æblekage.

Materialer
  • Æbler
  • Pinde
  • Knive
Reflektionsspørgsmål

Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

Hvad har du lært af denne aktivitet?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Varighed
90-120 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Mærker
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Tilmelding til nyhedsbrev
  • Andre sider
    • Medlemsservice
    • Aktivitetsdatabasen
    • spejder.dk
  • Blanketter
    • Ledererklæring

Følg os her