Gå til hovedindhold

Top menu

  • Kalender
  • Medlemsservice
  • Magasiner
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Om DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Spejder Sport
Hjem

Main navigation

  • Spejdermøder
    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Aktiviteter
    • Grenleder
    • Spejdermødet
    • Søspejd
  • På tur
    • Adventurespejd
    • Afsted på tur
    • Friluftsliv
    • Grej
    • Hytter
    • International spejder
    • Mad
    • Pakkelister til tur
    • Sikkerhed på tur
  • Ledelsesudvikling
    • For kursusteams
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Onlinekurser
    • Styrk fællesskabet
    • Udvikling af ledere
    • Ungdomskurser
  • Gruppeudvikling
    • Samvær og tryghed
    • Bestyrelsesmedlem
    • Den gode division
    • Den gode gruppe
    • Gruppeleder
    • Gruppeweb
    • Kursuskalender
    • Onlinekurser
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Start et projekt
    • Økonomi
  • Værktøjer
    • Kalender
    • PDF kalender 2023
    • Blanketter
    • Den fælles organisation
    • Forsikring
    • Hjælp til kommunikation
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Kontakt Korpskontoret
    • Korpsets vedtægter
    • Persondata
    • Regnskaber og referater
    • Vejledninger & guidelines
    • Udviklingsplan & strategier
  • Track
  • Kalender
  • Corona
  • Kontakt
  • Presse
  • Om DDS
  • Spejder Sport

Track menu

  • Skills
  • Patruljeliv
  • Adventure
  • Arrangementer
  • DDS.DK
Aktiviteter

Æbler: Fyldte æbler

Foto Mads Danquah
Spejderne lærer at lave fyldte æbler. Aktiviteten er en del af Høstmærket under Familiespejdmærkerne.
Vejledning

Hvert barn skal medbringe 2-3 æbler, som de selv har plukket fra et træ hjemmefra - eller fra en fællestur til en æbleplantage/æbletræ.

I skal bruge et glødebål, derfor skal I begynde med at finde brænde og tænde bål, så det er blevet til gløder, når I er klar med æblerne.

Spejderne udhuler selvfølgelig selv æblerne, det kan de gøre med en lille kniv og evt. en lille ske. De udhules så meget som man ønsker, men æblet må ikke blive tyndere end 2 centimeter.

Spejderne rører smør, sukker og kanel sammen (og evt. hakkede friske hasselnødder eller mandler), som fyldes i æblerne.

Æblerne sættes på en pande, eller på bagepapir på sandet i en gryde, og bages over bål. Gryden skal stå midt i gløderne og bages ca. 20 min.

Materialer
  • Æbler (til dem der har glemt)
  • Kanel
  • Smør
  • Sukker
  • Nødder

Beregn ca. 100 gram smør, 100 gram sukker og 2 tsk. stødt kanel til 8 æbler.

  • Små knive – en til hver
  • Gryde med 2-3 cm lag sand i bunden
  • Bagepapir eller lille jernpande, så der ikke kommer sand på æblerne.
  • Låg til gryden
Reflektionsspørgsmål

Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Varighed
90-120 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Mærker
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Tilmelding til nyhedsbrev
  • Andre sider
    • Medlemsservice
    • Aktivitetsdatabasen
    • spejder.dk
  • Blanketter
    • Ledererklæring

Følg os her