Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Wok med grøntsager og svinekød

Wok med grøntsager og svinekød
I Thailand gør de meget ud af at snitte grøntsagerne så de ser flotte ud. Denne ret er både smuk og eksotisk.
Vejledning
  1. Vask hænder før du går i gang.

  2. Sæt en gryde over med vand og læg låg på. Når vandet koger kommes salt og ris i. Hold risene i kog i 20 min. Tag dem fra varmen og lad dem stå og trække færdige i ca. 10 min.

  3. Vask hænder. Skær kødet i tern på 2x2 cm. Vask hænder.

  4. Rens grøntsager på et andet skærebræt end kødet. Rens forårsløgene. Skær roden af og fjern evt. de yderste blade. Skyl alle grøntsagerne. Skær forårsløgene i 1-2 cm lange stykker. Del kålhovedet

  5. og skær stokken væk. Snit kålen i fine strimler. Flæk peberfrugt og fjern frø og stilk. Skær peberfrugt i fine strimler. Nip bønnernes spidser af.

  6. Opvarm en stor gryde (evt. en wok) til den er rygende varm.

  7. Kom halvdelen af olien i, og steg kødet i nogle minutter på alle sider til det er gyldent brunt. Hold kødet varmt mellem to rene tallerkener.

  8. Kom den anden halvdel af olien i. Tilsæt alle grøntsagerne og steg i 5 min. Rør hele tiden rundt i grøntsagerne, mens de steger.

  9. Tilsæt limeblade, sambal oelek og kokosmælk. Lad det koge op. Vend det stegte kød i. Lad retten varme igennem et par min. Smag til med salt og peber.

Materialer

Wok:
1,25 kg svinekød: nakkefilet uden ben
1,5 stk sommerkål
1,5 bundt forårsløg
3 stk røde peberfrugter
500 g grønne bønner
2 dåser kokosmælk (dåser af 400 g)
1 dl olie
10 stk limeblade
1 spsk sambal oelek, eller anden chilipasta
1 tsk salt
1 tsk stødt peber

Ris:
1,25 l vand
7,5 dl jasminris
2,5 tsk groft salt

Reflektionsspørgsmål

Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

Hvilke af følgende udviklingsområder har aktiviteten ramt: Socialt, fysisk, intellektuelt, følelsesmæssigt, kreativt

Tog patruljen ansvar for aktiviteten? Både før (forberedelse), under (afvikling) og efter (oprydning)?

Hvad kunne gøres for at aktiviteten blev mere udfordrende?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
60-90 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her