Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Tomatgryde med myntekrydrede kødboller

Kødboller
Foto Gettyimages
En spændende tyrkisk ret hvor mynte og tomat får dig til at tænke på 1001 nats eventyr. Spises med bulgur, der er tilberedt med squash.
Vejledning
  1. Vask hænder før du går i gang.

  2. Skyl, pil og hak løgene.

  3. Varm olie i en gryde og kom løgene i. Steg dem ca. 5 min til de er klare. Kom cayennepeber, sukker og salt i.

  4. Åbn dåserne, hæld tomaterne i og kog tomatsovsen ca. 5 min. mens du rører. Tag gryden fra ilden.

  5. Vask hænder. Ælt kødet sammen med kanel, mynte og salt. Form kugler på størrelse med små blommer og kom dem i tomatsovsen. Vask hænder.

  6. Sæt gryden med tomatsovs og kødbollerne over varmen og lad dem simre med låg på i ca. 15 min. Rør forsigtig ind i mellem, så det ikke brænder på i bunden af gryden.

  7. Skyl squash. Skær enderne af og skær squash i små tern på 1/2 x 1/2 x 1/2 cm.

  8. Bring vandet i kog i en anden gryde, tilsæt salt og kom bulgur i. Kog bulgur under låg 15 min. eller til alt vandet er opsuget.

  9. Kom tern af squash i gryden og bland godt rundt, læg låg på og lad gryden stå i 5 min.

Materialer

Til 4 personer

Tomatgryde:
2 stk løg
2 spsk olie
2 dåser flåede tomater i tern (dåser af 400 g)
1 knsp cayenne peber
1 tsk sukker
0,5 tsk groft salt
500 g hakket oksekød
0,5 tsk stødt kanel
1 tsk groft salt
5 stk friske mynteblade

Bulgur:
6 dl vand
0,5 tsk groft salt
4 dl bulgur
1 stk mellemstor squash

Reflektionsspørgsmål

Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?

Hvilke af følgende udviklingsområder har aktiviteten ramt: Socialt, fysisk, intellektuelt, følelsesmæssigt, kreativt

Tog patruljen ansvar for aktiviteten? Både før (forberedelse), under (afvikling) og efter (oprydning)?

Hvad har de andre gjort for at det blev en god aktivitet for dig?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Junior
Trop
Senior
Varighed
60-90 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her