Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Squashsandwich med spejlæg

Sandwich med æg og squash
Kan squash grilles? Prøv bare, det smager godt, ikke mindst i en spændende sandwich med spejleæg.
Vejledning
  1. Vask hænder før du går i gang.

  2. Rør ketchup med sambal oelek og smag om det er passende stærkt.

  3. Pil skrællen af løget og skær det i tynde ringe.

  4. Skyl squashen. Skær enderne af squashen og skær den i 1/2 cm tykke skiver.

  5. Kom olie på squashskiverne. Steg dem 1-2 min. på hver side på en varm grillrist. Krydr dem med salt, peber og citronsaft. Hold dem varme mellem to rene tallerkener.

  6. Varm smør på en pande. Slå æggene ud på panden og steg dem til de er stivnede, vend dem og steg dem et par min. på den anden side.

  7. Vend brødet på grillristen til sidst.

  8. Smør brødskiverne med chiliketchup. Saml squashsandwichenlagvis med skiver af squash, løg og ost.Luk med en skive brød. Kom spejlæg på toppen.

TIPS

  • Kan også tilberedes på pande eller varme sten.
  • Salater er sarte og kan ikke tåle for meget varme, tryk og stød. Derfor er det en god ide at bruge andre grøntsager til en varm sandwich. Brug fx squash, auberginer eller tomater.
Materialer

Til 4 personer

0,5 dl ketchup
1 tsk sambal oelek, eller anden chilipasta
0,5 stk rødløg eller salatløg
1 stk mellemstor squash
1 spsk olie
1 knsp stødt peber
0,5 tsk groft salt
0,5 stk citron
8 skiver hvedebrød
8 skiver fast ost, fx Samsø
4 stk æg
10 g smør

Reflektionsspørgsmål

Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?

Hvilken af spejdermetoderne er mest i spil i denne aktivitet?

Var hele patruljen aktiv under aktiviteten? Hvis ikke: Hvad var så årsagen og hvordan kunne det gøres endnu bedre?

Alle spejdere er forskellige. Tal om hvad I hver især er gode til og tænk over om I udnyttede denne viden under aktiviteten

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
30-60 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her