Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Spaghetti med kødsovs

Foto Mads H. Danquah
Her er klassikeren over alle klassikere. Spaghettien skal klistre sammen og der er aske i sovsen. Når du har spist op er du en rigtig spejder.
Vejledning
  • Vask hænder før du går i gang.

  • Skyl løgene. Pil og hak løg.

  • Pil skrællen af hvidløgsfeddene og hak dem fint.

  • Skyl squash i koldt vand. Skær enderne af. Riv squashene fint på rivejern.

  • Åbn dåserne med tomater.

  • Varm olien i en gryde. Kom kødet i gryden. Vask hænder. Lad alt kødet blive brunt, rør med en grydeske.

  • Kom løg og hvidløg i og rør til det er varmet godt igennem ca. 5 min.

  • Tilsæt tomat, squash, skyllede timianblade og æblemost.

  • Krydr med salt og peber. Kog kødsovsen ca. 30 min. ved svag varme under låg. Rør jævnligt i gryden. Tilsæt lidt vand hvis den bliver for tør. Mens kødsovsen koger, koges spaghetti.

  • Hæld vandet i en gryde, læg låg på og bring det i kog. Tilsæt salt. Kom spaghettien i og rør rundt i gryden af og til. Kog uden låg.

  • Kog spaghettien "al dente": dvs. den skal gøre lidt modstand når man bider i den. Kogetiden varierer fra 10-14 min., afhængigt af hvor tyk spaghettien er. Tag en op og smag. Hæld omgående vandet fra. Læg låg på og hold godt fast i gryden arbejdshandsker så du ikke brænder dig. Kom straks lidt olie eller smør i spagettien, så klistrer den ikke så let sammen og får en fin smag.

  • Smag kødsovsen til med salt og peber.

Tips:

Kog store portioner spaghetti i 2 gryder, så er det lettere at få spaghettien "al dente" og det går hurtigere.

Brug fint revne rodfrugter som f.eks. pastinak, gulerod eller selleri i stedet for squash.

Brug tørret timian i stedet for frisk. Beregn ca.1 tsk tørret timian i stedet 5 kviste frisk timian.

Materialer

Til 4 personer

Kødsovs:
1 stk løg
2 fed hvidløg
2 stk squahs
1 dåse flåede tomater i tern (dåser af 400 g)
2 spsk olie
500 g hakket oksekød
5 kviste frisk timian
1,5 dl æblemost eller vand
1,5 tsk groft salt
0,5 knsp stødt peber

Spaghetti:
400 g spaghetti
2 l vand
2 tsk groft salt
1 spsk olie eller smør

Reflektionsspørgsmål

Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?

Hvad har du lært om spejderne?

Tog patruljen ansvar for aktiviteten? Både før (forberedelse), under (afvikling) og efter (oprydning)?

Hvis du skulle lave aktiviteten igen, er der så noget du ville gøre anderledes?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
60-90 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her