Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Smag på angola

Smag på angola
Formålet med at lave angolansk mad, er at spejderne prøver at leve sig ind i hvad og hvordan angolanske børn spiser.
Vejledning

Kyllingegryde

1. Kom 1 spsk. olie i en gryde, og steg de hakkede løg til de bliver gyldne.

2. Tilsæt grofthakkede tomater, bønner, chili, karry og hvidløg.

3. Lad det hele simre under låg i 15 minutter. Rør rundt regelmæssigt.

4. Varm 1 spsk. olie på en pande, og steg majskornene heri, så de bliver møre og gyldne. Smag til med salt og peber, og dryp lidt citronsaft ved.

5. Fjern låget fra bønnegryden, og lad den koge.

6. Hæld majs ved og vend sammen. Skær kyllingen ud i små tern.

7. Varm 1 spsk. olie på en pande og steg kyllinge- stykkerne.

8. Hæld de stegte kyllingestykker i bønnegryden, rørrundt, og lad det simre i 5 min. Så er det klar til servering. Græskarkerner med krydderurter.

9. Vend græskarkernerne med de fint hakkede krydderurter (koriander, mynte).

10. Vend det hele kort på en varm pande. Majsgrød

11. Kog vandet op med lidt salt.

12. Hæld majsmel i og rør til grøden bliver tyk og uden klumper. Det tager 5-10 minutter.

13. Brug en våd tallerken til at forme store aflange ”grødboller”.

14. Der er vigtigt at tallerkenen er våd, så slipper grøden lettere.

 

Græskarkerner med krydderurterVend

1. Græskarkernerne med de fint hakkede krydderurter (koriander, mynte)

2. Vend det hele korp på en varm pande

 

Majsgrød

1. Kog vandet op med lidt salt.

2. Hæld majsmel i og rør til grøden bliver tyk og uden klumper. Det tager 5-10 minutter.

3. Brug en våd tallerken til at forme store aflange "grødboller".

3. Det er vigtigt at tallerkenen er våd, ,så slipper grøden lettere

Materialer

Køkkengrej til varm madlavning samt nedenstående ingredienser. Skal man spise på den korrekte måde - altså som de gør i Angola - skal spejderne ikke bruge kniv eller gaffel. I Angola bruger man grødboller eller boller af kogt ris til at dyppe i maden. 

Kyllingegryde
200 g røde bønner (blødes op i vand i 12 timer. Koges i 1 time før brug)
250 g kylling
10 tomater
3 løg
1 helt hvidløg
1 stk. tørret chili
1 spsk. karry
200 g majs
3 spsk. olivenolie
Lidt citronsaft
Salt og peber

Græskarkerner med krydderurter
2 spsk. græskarkerner, ristede
2 kviste koriander, groft hakkede
2 kviste mynte, grofthakkede

Majsgrød
4 dl. vand
4 dl. majsmel

Reflektionsspørgsmål

Hvilke punkter i spejderloven passer til aktiviteten?

I hvor høj grad opfyldte aktiviteten det formål du havde med aktiviteten?

Hvad har du lært af denne aktivitet?

Var hele patruljen aktiv under aktiviteten? Hvis ikke: Hvad var så årsagen og hvordan kunne det gøres endnu bedre?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
90-120 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her