Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Sådan plukker du spiselig tang

Sådan plukker du spiselig tang
Find tang på stranden, og lav lækker mad med det!
Vejledning

Hvis du tager til stranden for at plukke tang, så husk på følgende:

  • Pluk ikke i nærheden af forureningskilder, som spildevandsudløb og havne.
  • Saml tang, hvor du også selv ville bade.
  • Brug ikke tang, der er tilvokset af dyr og alger.
  • Pluk tangen frisk og gerne direkte fra sten, den sidder fast på.
  • Riv ikke tangen af stenen, men klip de yderste fem centimeter af. Så vokser tangen ud igen.
  • Skyl altid tangen grundigt inden brug.
  • Tangen kan fryses, tørres eller opbevares nogle dage i saltvand i køleskabet.
  • Hvis du tørrer tangen, så hæng den mørkt i dagevis. Læg den først i en pose, når den er knastør.

Blæretang:

En af de mest almindelige tangarter i Danmark.

20-75 cm høj, brun og flad tangart, som er gaffeldelt med en tydelig midteribbe. Den har glatte flydeblærer som ofte sidder sammen to og to. Kan forveksles med savtang, som har tydelige savtakkede kanter og mangler de karakteristiske blærer. Men savtang er også spiselig og kan bruges på lige fod med blæretang.

Kan høstes hele året, men er bedst fra forsommer til efterår, da vitaminindholdet er højest her.

Klip eller skær nænsomt de yderste 10-15 cm af blade og stængel af, og tryk blærerne flade. Lad det nederste af planten sidde da denne del ofte indeholder alger, sandkorn og snegle. Tangen skylles og opbevares i rent saltvand i køleskabet, da ferskvand forringer holdbarheden. For at være sikker på at tangen er frisk skal der undersøges om den sidder fast på sten eller klipper, da dette er et (næsten) sikkert friskheds og livstegn. Pluk derfor ikke tang der flyder frit. Se hvad du skal bruge til at samle tang her.

Find opskrifter på retter med tang ved at søge på tang i aktivitetsdatabasen

Materialer

Saks

Spand

Gummistøvler eller badesandaler afhængigt af årstid

Reflektionsspørgsmål

Hvis du skulle lave aktiviteten igen, er der så noget du ville gøre anderledes?

Hvad kunne man gøre for at det blev en endnu bedre aktivitet?

Galleri
  • Sådan plukker du spiselig tang
Sådan plukker du spiselig tang

Information

Type
Madlavning
Natur og friluftsliv
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
30-60 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her