Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Pølser og kartoffelsalat

Pølser og kartoffelsalat
Foto Gettyimages
Man kan godt købe færdig kartoffelsalat men den bliver aldrig så god som den her. Og pølser smager bedst når de har fået røg og masser af bålpeber.
Vejledning
  1. Vask hænder før du går i gang.

  2. Vask og skyl kartoflerne grundigt. Læg kartoflerne med ren skræl i en gryde og hæld vand i til kartoflerne er dækket. Tilsæt saltet, læg låg på og kog kartoflerne til de er møre. Når vandet koger tager det ca. 15-20 min. Mærk efter ved at stikke en kniv ind i en kartoffel, det skal være som at stikke i en tomat.

  3. Hæld straks vandet fra, hold godt fast i gryden. Brug en arbejdshandske så du ikke brænder dig. Sæt gryden tilbage i glødebålet og lad kartoflerne dampe helt tørre, ryst evt. gryden et par gange.

  4. Skær top og bund af radiserne. Skær rod og stok af sommerkål og fjern evt. de yderste blade. Skyl grøntsager og purløg. Pil skrællen af løg og hak det fint. Snit radiserne og kålen fint. Ryst vandet af purløg og snit eller klip det fint.

  5. Rør cremefraiche med sennep og purløg i en stor skål, gryde eller balje, smag til med salt og peber. Skær de kolde kogte kartofler i skiver eller mundrette stykker. Vend kartoflerne og de andre grøntsager ned i dressingen. Salaten smager af mere, hvis den får lov at trække en time før den spises.

  6. Bring vandet til at varme pølserne i kog i en stor gryde med låg. Tag gryden af varmen, med en arbejdshandske så du ikke brænder dig. Læg pølserne i gryden, læg låg på, og lad dem trække ca. 10 min. efter tykkelse. Tag dem op af vandet fx med en pincet og server dem rygende varme.

Tips:

  • Det er godt at opbevare mad i køleskab så det ikke bliver dårligt. Men kold mad smager ikke af så meget. Tag den portion kartoffelsalat, som du mener I kan spise, frem ca. 1/2 time inden den skal serveres.
  • Pølserne kan steges på grillristen.
  • Nye kartofler kan erstattes af skrællede kartofler.
Materialer

Til 10 personer

Kartoffelsalat:
2,5 kg nye kartofler
6 l vand
2 tsk groft salt pr. liter vand
1,5 stk sommerkål
2 bundter radiser
2,5 stk nye løg
1,5 l cremefraiche
1 spsk sennep
1 spsk groft salt og stødt peber
1 bundt purløg

Pølser:
30 stk wienerpølser
5 l vand

Tilbehør:
1 flaske ketchup
1 flaske sennep

Reflektionsspørgsmål

Hvis du skulle lave aktiviteten igen, er der så noget du ville gøre anderledes?

Hvilken af spejdermetoderne er mest i spil i denne aktivitet?

Hvad fungerede godt?

Hvad gjorde du for at hjælpe patruljen godt igennem aktiviteten?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
90-120 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her