Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Kylling med saltkogte kartofler og tzatziki

Kylling med saltkogte kartofler og tzatziki
Hvis det er din tur til at skrælle kartofler så kan du slippe for at skrælle ved at saltkoge kartoflerne og spise græsk tzatziki til.
Vejledning
  • Vask hænder før du går i gang.

 

  • Skyl agurken. Riv agurken groft på et rivejern ned i skålen og vend saltet i. Lad det stå tildækket i en time.

 

  • Tør kyllingen af indvendigt og udvendigt med køkkenrulle. Skær evt. vingespidserne fra. Flæk kyllingen langs med rygbenet, fold den ud og tryk den “flad”. Gnid kylling indvendigt og udvendigt med groft salt og stødt peber.

 

  • Steg kylling på grillristen. Vend kyllingen mange gange under stegningen. Stegetiden varierer meget afhængigt af størrelsen på kyllingen og glødernes varme. Vask hænder og skærebræt.

 

  • Pil skrællen af hvidløgsfeddene. Hak dem fint og rør det sammen med olien ned i en skål med yoghurten.

 

  • De nye kartofler skal koges og spises med skræl. Vask og skyl kartoflerne grundigt indtil de er fri for jord.

 

  • Kom kartoflerne i en gryde og hæld vand i til de er dækket, tilsæt salt. Læg låg på og bring gryden i kog.Kog kartoflerne til de er møre, ca. 15-20 min. Mærk efter ved at stikke en kniv i en kartoffel. Det skal være som at stikke i en tomat.

 

  • Hæld straks vandet fra, hold godt fast i gryden med en arbejdshandske så du ikke brænder dig. Dæk kartoflerne med køkkenrulle og læg låget på igen, så revner de nye kartofler ikke. Gryden kan holdes varm under et tæppe eller sovepose indtil kyllingen er gennemstegt.

 

  • Knug saften ud af agurken med hånden og vend agurk i yoghurt-hvidløgsblandingen. Smag til med salt og peber.

 

  • Efter ca.1 time er kyllingen ved at være gennemstegt. Stik spidsen af en ren kniv ind til benet i et overlår. Kødet er gennemsteg

Tips:

Hvidløg kan erstattes af fintreven citronskal.

 Agurker kan erstattes af reven gulerod eller rødbede.

Kyllingen kan også steges på spid. Vinger og lår
bindes ind med kødsnor.

Stegetiden på kylling kan nedsættes, hvis man fylder en opvarmet og vasket sten i kyllingen og opbevare
den indpakket i f.eks. en sovepose nogle timer inden
den sættes på spiddet. Grillsteg derefter på rist på
begge sider.

Materialer

Til 4 personer:

Kylling:
1 stk kylling
1 spsk groft salt
0,5 tsk stødt peber

Saltkogte kartofler:
1 kg nye kartofler
3 l vand
1 spsk groft salt pr. liter vand

Tzatziki:
1 stk agurk
0,5 tsk groft salt
2 fed hvidløg
3 dl græsk yoghurt
1 spsk olie
1 knsp stødt peber

Reflektionsspørgsmål

Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?

Hvordan har aktiviteten udfordret spejderne?

Hvordan har aktiviteten udfordret dig?

Alle spejdere er forskellige. Tal om hvad I hver især er gode til og tænk over om I udnyttede denne viden under aktiviteten

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
90-120 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her