Gå til hovedindhold

Top menu

  • Kalender
  • Medlemsservice
  • Magasiner
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Om DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Spejder Sport
Hjem

Main navigation

  • Spejdermøder
    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Aktiviteter
    • Grenleder
    • Spejdermødet
    • Søspejd
  • På tur
    • Adventurespejd
    • Afsted på tur
    • Friluftsliv
    • Grej
    • Mad
    • Hytter
    • International spejder
    • Pakkelister til tur
    • Sikkerhed på tur
  • Ledelsesudvikling
    • For kursusteams
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Onlinekurser
    • Styrk fællesskabet
    • Udvikling af ledere
  • Gruppeudvikling
    • Samvær og tryghed
    • Bestyrelsesmedlem
    • Den gode division
    • Den gode gruppe
    • Gruppeleder
    • Gruppeweb
    • Kursuskalender
    • Onlinekurser
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Start en spejdergruppe
    • Start et projekt
    • Bæredygtighed
    • Økonomi
  • Værktøjer
    • Kalender
    • PDF kalender 2023
    • Blanketter
    • Den fælles organisation
    • Forsikring
    • Hjælp til kommunikation
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Kontakt Korpskontoret
    • Persondata
    • Korpsets vedtægter
    • Regnskaber og referater
    • Vejledninger & guidelines
    • Udviklingsplan & strategier
  • Track
  • Kalender
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Kontakt
  • Presse
  • Om DDS
  • Spejder Sport

Track menu

  • Skills
  • Patruljeliv
  • Adventure
  • Arrangementer
  • DDS.DK
Aktiviteter

Kød bagt i saltdej

Kød bagt i saltdej
Du kan stege kød direkte i gløderne, hvis du pakker det ind i trylledej - læs her hvordan!
Vejledning

Kød der er pakket ind i saltdej beholder saften og smagen i sig. Med den her opskrift kan du lave en rigtig god og saftig steg direkte i gløderne.

Sådan gør du

  • Start med at tænde bålet. Beregn ca. ½ time til det.
  • Bland salt, mel og vand og ælt det sammen til en fast dej.
  • Hvis du vil have kødet krydret, så skal du lægge krydderurterne uden om kødet.
  • Dejen pakkes om kødet i et 1-2 cm tykt lag.
  • Læg stegen ned i gløderne. Efter ca. 30 minutter skal du vende den. Dejen bliver helt brændt, men det gør ikke noget. Den skal ikke spises.
  • Efter 1 time tager du stegen ud af bålet. Du kan evt. stikke et stegetermometer i stegen for at se om den er færdig.
  • Tag dejen af stegen - så er den klar til at spise. 

Opskriften er lånt af skoven i skolen 

Materialer

Opskriften er beregnet til et stykke kød på ca. 1 kg. Hvis du skal stege større eller mindre stykker kød, skal du ændre på dejmængden og stegetiden.

  • 1 stykke kød (f.eks. kalkunbryst, mørbrad, oksesteg). Du skal bruge ca. 200 g kød pr. person
  • 500 g groft salt
  • 1000 g mel
  • lidt vand
  • evt. krydderurter (f.eks. skovsyre, løgkarse eller gråbynke-blomster) 
Reflektionsspørgsmål

Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

Hvad har du lært af denne aktivitet?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Junior
Trop
Senior
Varighed
90-120 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Mærker
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve
  • Andre sider
    • Medlemsservice
    • Aktivitetsdatabasen
    • spejder.dk
  • Blanketter
    • Ledererklæring

Følg os her