Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Kød bagt i saltdej

Kød bagt i saltdej
Du kan stege kød direkte i gløderne, hvis du pakker det ind i trylledej - læs her hvordan!
Vejledning

Kød der er pakket ind i saltdej beholder saften og smagen i sig. Med den her opskrift kan du lave en rigtig god og saftig steg direkte i gløderne.

Sådan gør du

  • Start med at tænde bålet. Beregn ca. ½ time til det.
  • Bland salt, mel og vand og ælt det sammen til en fast dej.
  • Hvis du vil have kødet krydret, så skal du lægge krydderurterne uden om kødet.
  • Dejen pakkes om kødet i et 1-2 cm tykt lag.
  • Læg stegen ned i gløderne. Efter ca. 30 minutter skal du vende den. Dejen bliver helt brændt, men det gør ikke noget. Den skal ikke spises.
  • Efter 1 time tager du stegen ud af bålet. Du kan evt. stikke et stegetermometer i stegen for at se om den er færdig.
  • Tag dejen af stegen - så er den klar til at spise. 

Opskriften er lånt af skoven i skolen 

Materialer

Opskriften er beregnet til et stykke kød på ca. 1 kg. Hvis du skal stege større eller mindre stykker kød, skal du ændre på dejmængden og stegetiden.

  • 1 stykke kød (f.eks. kalkunbryst, mørbrad, oksesteg). Du skal bruge ca. 200 g kød pr. person
  • 500 g groft salt
  • 1000 g mel
  • lidt vand
  • evt. krydderurter (f.eks. skovsyre, løgkarse eller gråbynke-blomster) 
Reflektionsspørgsmål

Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

Hvad har du lært af denne aktivitet?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Junior
Trop
Senior
Varighed
90-120 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her