Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Grillspyd med grøntsager

Lav nogle grillspyd med svinekød og grøntsager. Mangochutney giver det et eksotisk præg.
Vejledning
  1. Vask hænder før du går i gang.

  2. Læg træspyd i blød i koldt vand ca. 1/2 time – så brænder de ikke på grillen.

  3. Skær kødet i terninger på 2x2x2 cm. Sæt dem tæt sammen på træspyd. Pensl dem med olie. Vask hænder.

  4. Tag forårsløgene, fjern evt. de yderste blade. Skyl forårsløg, peberfrugter og lime.

  5. Skær forårsløgene i 3-4 cm lange stykker.

  6. Skær peberfrugterne over fra top til bund. Fjern stilken og frøene i peberfrugten og skær peberfrugterne i stykker på ca. 4x4 cm.

  7. Sæt forårsløg og peberfrugter på træspyd og pensl dem med olie.

  8. Skær lime i både.

  9. Læg grillristen over bålet og lad den blive godt varm. Steg kødspydene 2-3 min på hver side, ca. 10 min. i alt. Læg dem på en ren tallerken og krydr med salt og peber og pres lime saft over. Grill derefter grønsagsspydene på risten, vend dem undervejs, stegetid ca. 5 min i alt til grøntsagerne er gyldne og bløde at stikke i. Krydr med limesaft, salt og peber.

  10. Rist brødet og smør flødeost på.

  11. Spis chutney til.

Materialer

Til 4 personer

Grillspyd:
12 stk træspyd
0,5 kg nakkefilet, svin
2 tsk olie til pensling
1 tsk groft salt
1 knsp stødt peber
2 stk røde peberfrugter
1 bundt forårsløg

Tilbehør:
1 stk lime
1 stk hvedebrød (ca.600 g)
100 g flødeost evt. med hvidløg eller krydderurter
50 g mangochutney

Reflektionsspørgsmål

Hvad har du lært om spejderne?

Hvilke af følgende udviklingsområder har aktiviteten ramt: Socialt, fysisk, intellektuelt, følelsesmæssigt, kreativt

Hvad kunne man gøre for at det blev en endnu bedre aktivitet?

Hvad kunne gøres for at aktiviteten blev mere udfordrende?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
60-90 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her