Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Grillet blomkålssalat med baconkartofler

Grillede blomkål med dild, håndbælgede ærter og nye kartofler stegt med bacon.
Vejledning
  1. Vask hænder før du går i gang.

  2. Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand 20 min. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle lidt af.

  3. Fjern bladene fra blomkålshovedet og skyl det. Skær 2 cm tykke skiver af blomkålen. Halvdelen deles i små buketter på størrelse med kirsebær.

  4. Grill de andre skiver på en varm grillrist, så de tager farve men ikke bliver mørkebrune. Læg et grillet stykke blomkål på tallerkenen.

  5. Bland en dressing af olivenolie, citronsaft og skyllet dild i små buketter.

  6. Bland de rå stykker blomkål med dressingen og kom friskpillede ærter i. Smag til med salt og peber. Kom salaten på den grillede blomkål.

  7. Vikl kartoflerne med bacon og luk med en tandstik. Steg dem på en pande eller på en varm grillrist til de er sprøde og fint lysebrune. Spis varme kartofler, grovbrød og smør til blomkålsanretningen.

Materialer

Til 4 personer

750 g nye kartofler
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
1 spsk friskpresset citronsaft
1 knsp friskkværnet peber
1 bundt dild
150 g håndbælgede ærter
200 g bacon i skiver
1 stk grovbrød (750 g)
50 g smør

Reflektionsspørgsmål

Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?

Hvilke af følgende udviklingsområder har aktiviteten ramt: Socialt, fysisk, intellektuelt, følelsesmæssigt, kreativt, spirituelt

Hvad lærte du af denne aktivitet om dit samarbejde med andre?

Var hele patruljen aktiv under aktiviteten? Hvis ikke: Hvad var så årsagen og hvordan kunne det gøres endnu bedre?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Junior
Trop
Senior
Varighed
60-90 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her