Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Fyldte kødboller med grøntsagssauté

Foto Getty Images
Pocherede kødboller, fyldt med grøntsager.
Vejledning
  1. Vask hænder før du går i gang.

  2. Skyl, pil og hak løg meget fint. Pil skrællen af hvidløgsfeddene og hak dem fint. Skyl squash og hak detmeget fint. Skær foden af champignon og skyl demfri for jord. Hak dem fint.

  3. Fyld: Varm olie i en gryde. Kom løg i og rør rundt et parminutter. Kom squash og svampe i og lad det stege ved kraftig varme, så vandet fra grøntsagerne fordamper. Kom skyllede timianblade i. Smag til med salt og peber.

  4. Sæt en gryde over med vand og tilsæt salt når detkoger.

  5. Kødboller: Vask hænder. Form kødet i små kugler på størrelse med blommer. Læg en i hånden og tryk et hul imidten med den anden tommelfinger. Fyld hullet med en skefuld fyld. Luk kød om hullet så fyldet er inde i oksekødbollen. Kom dem i det kogende vand i gryden og lad det småkoge til de stiger til tops, det tager ca. 15-20 min. Hold dem varme i vandet.

  6. Lav en grøntsagssauté af resten af grøntsagerne.Varm olivenolie i en gryde og steg hakket løg 5 min.med timianblade. Tilsæt 1 cm tykke skiver af squash og halve champignon. Steg dem med i et par minutter. Kom cremefraiche i gryden, og kog det videre i et par minutter. Smag til med revet citronskal, salt ogpeber.

  7. Skær brødet i skiver og rist det på en varm grillrist eller pande. Pil hvidløg og knus det. Smør hvidløghen over brødene.

  8. Tag kødbollerne op af kogevandet og spis dem medgrøntsagssauté og frisk ristet hvidløgsbrød til. Drys med skyllet og fintklippet purløg.

Materialer

Fyldte oksekødboller:
125 g champignon
0,5 stk squahs
1 stk løg
2 fed hvidløg
2-3 kviste timian
1 tsk salt
1 knsp peber
500 g hakket kød
1 bundt purløg

Grøntsagssauté:
1 stk løg
125 g champignon
1,5 stk squash
2 spsk olivenolie
3 kviste timian
1,5 dl cremefraiche
1 stk usprøjtede citroner, skal
1 tsk salt
1 knsp peber

Hvidløgsbrød:
1 stk hvedebrød
2 fed hvidløg

Reflektionsspørgsmål

Hvordan har aktiviteten udfordret spejderne?

Hvilken rolle havde patruljens PL og PA under aktivitet?

Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

Hvilket af følgende ord synes du passer bedst til aktiviteten? Sjov, kammeratskab, udfordring, samarbejde, oplevelse, friluftsliv

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
90-120 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her