Gå til hovedindhold

Top menu

  • Kalender
  • Medlemsservice
  • Magasiner
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Om DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Spejder Sport
Hjem

Main navigation

  • Spejdermøder
    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Aktiviteter
    • Grenleder
    • Spejdermødet
    • Søspejd
  • På tur
    • Adventurespejd
    • Afsted på tur
    • Friluftsliv
    • Grej
    • Hytter
    • International spejder
    • Mad
    • Pakkelister til tur
    • Sikkerhed på tur
  • Ledelsesudvikling
    • For kursusteams
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Onlinekurser
    • Styrk fællesskabet
    • Udvikling af ledere
    • Ungdomskurser
  • Gruppeudvikling
    • Samvær og tryghed
    • Bestyrelsesmedlem
    • Den gode division
    • Den gode gruppe
    • Gruppeleder
    • Gruppeweb
    • Kursuskalender
    • Onlinekurser
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Start et projekt
    • Økonomi
  • Værktøjer
    • Kalender
    • PDF kalender 2023
    • Blanketter
    • Den fælles organisation
    • Forsikring
    • Hjælp til kommunikation
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Kontakt Korpskontoret
    • Korpsets vedtægter
    • Persondata
    • Regnskaber og referater
    • Vejledninger & guidelines
    • Udviklingsplan & strategier
  • Track
  • Kalender
  • Corona
  • Kontakt
  • Presse
  • Om DDS
  • Spejder Sport

Track menu

  • Skills
  • Patruljeliv
  • Adventure
  • Arrangementer
  • DDS.DK
Aktiviteter

Foliebakkemad

Foliebakkemad
En nem ret der kan laves med det fyld du bedst kan lide.
Vejledning

1. Der snittes en masse grøntsager i tynde skiver, så det ikke skal stå så længe i bålet.

2. Grøntsagerne lægges hver for sig på en bakke eller i skåle.

3. Hver spejder får sin egen foliebakke og man blander det, som man bedst kan lide.

4. Man starter med at lægge kartofler i bunden, derefter kød og grøntsager Krydr efter behag.

5. Der hældes vand i, så det dækker kartoflerne.

6. Låget lægges på, og der lukkes godt til. Pak foliebakken ind i stanniol

7. Skriv navn på, så man får sin egen.

8. Bakkerne sættes i gløderne i ca. 20 - 35 min.

9. Tag bakkerne ud, og tjek om kødet og grønsagerne er gennemkogte. Tjek at grønsagerne er færdige ved at stikke en gaffel i dem - hvis de glider af gaflen, så er de færdige. 

Materialer

Et godt glødebål
1 foliebakke med låg pr. spejder

Stanniol

Foliebakkerne fyldes med det kød og de grøntsager man bedst kan lide

Forslag til fyld:

Kartofler i tynde skiver

Gulerødder i tynde skiver

Løg

Hakket oksekød

Kethup

Brun farin

Reflektionsspørgsmål

Hvad har spejderne fået ud af aktiviteten?

Hvordan var din rolle som leder i aktiviteten?

Hvis du skulle lave aktiviteten igen, er der så noget du ville gøre anderledes?

Hvad har de andre gjort for at det blev en god aktivitet for dig?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Familiespejder
Mikro
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
30-60 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Mærker
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Tilmelding til nyhedsbrev
  • Andre sider
    • Medlemsservice
    • Aktivitetsdatabasen
    • spejder.dk
  • Blanketter
    • Ledererklæring

Følg os her