Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Brændende kærlighed

Foto Gettyimages
Lav dejlig varm brændende kærlighed
Vejledning
  1. Vask hænder før du går i gang.
  2. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem dækket af vand og uden salt, til de er møre ca.20 min.
  3. Pil skrællen af løgene og skær dem i ringe.
  4. Skyl persillen. Ryst vandet af. Pil stilkene fra og hak persillen.
  5. Læg bacon i tern på en pande og sæt den på bålet ikke alt for varmt. Lad baconternene blive sprøde og tag dem op på en tallerken eller i en skål. Lad lidt af baconfedtet blive på panden. Kom løgringene på og steg dem gyldne.
  6. Hæld kogevandet fra kartoflerne. Mos dem med et piskeris og tilsæt mælk mens du pisker til mosen har en tykkelse du kan lide. Kom smørklatter i mosen og smag den til med salt og peber.
  7. Fordel bacontern og løgringe over kartoffelmosen og drys med hakket persille 

Tips:'

Erstat 1/3 af kartoflerne med gulerod, persillerod eller jordskokker.

Æbletern kan steges med baconen.

Materialer

Til 4 personer

Kartoffelmos:
1,5 kg kartofler (melede)
4 dl mælk (ca.)
25 g smør
0,5 tsk groft salt
0,5 knsp stødt peber

Drys:
200 g bacon i tern
3 stk løg
1 bundt persille

Tilbehør:
8 skiver rugbrød
200 g syltede rødbeder (ca.)

Reflektionsspørgsmål

Hvilken rolle havde patruljens PL og PA under aktiviteten?

Hvilke af følgende udviklingsområder har aktiviteten ramt: Socialt, fysisk, intellektuelt, følelsesmæssigt, kreativt

Tog patruljen ansvar for aktiviteten? Både før (forberedelse), under (afvikling) og efter (oprydning)?

Hvilket af følgende ord synes du passer bedst til aktiviteten? Sjov, kammeratskab, udfordring, samarbejde, oplevelse, friluftsliv

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
60-90 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her