Gå til hovedindhold

Top menu

  • Kalender
  • Medlemsservice
  • Magasiner
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Om DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Spejder Sport
Hjem

Main navigation

  • Spejdermøder
    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Aktiviteter
    • Grenleder
    • Spejdermødet
    • Søspejd
  • På tur
    • Adventurespejd
    • Afsted på tur
    • Friluftsliv
    • Grej
    • Hytter
    • International spejder
    • Mad
    • Pakkelister til tur
    • Sikkerhed på tur
  • Ledelsesudvikling
    • For kursusteams
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Onlinekurser
    • Styrk fællesskabet
    • Udvikling af ledere
    • Ungdomskurser
  • Gruppeudvikling
    • Samvær og tryghed
    • Bestyrelsesmedlem
    • Den gode division
    • Den gode gruppe
    • Gruppeleder
    • Gruppeweb
    • Kursuskalender
    • Onlinekurser
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Start et projekt
    • Økonomi
  • Værktøjer
    • Kalender
    • PDF kalender 2023
    • Blanketter
    • Den fælles organisation
    • Forsikring
    • Hjælp til kommunikation
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Kontakt Korpskontoret
    • Korpsets vedtægter
    • Persondata
    • Regnskaber og referater
    • Vejledninger & guidelines
    • Udviklingsplan & strategier
  • Track
  • Kalender
  • Corona
  • Kontakt
  • Presse
  • Om DDS
  • Spejder Sport

Track menu

  • Skills
  • Patruljeliv
  • Adventure
  • Arrangementer
  • DDS.DK
Aktiviteter

Blomkålssuppe med bacon

Foto Gettyimages
En lækker suppe der også er god om sommeren. Spis den med sprødristede bacontern, håndbælgede ærter og friskbagt grovbrød.
Vejledning

Vask hænder før du går i gang. 

Skræl kartoflerne, skyl dem og skær dem i små tern.

Læg dem i en gryde og hæld vand over. Kog i ca. 10 min. 

Fjern bladene af blomkålshovedet og skyl det i koldt vand. Del det i små buketter.

Læg dem i gryden med kartoflerne. Kog videre til blomkålen er mør, men ikke slatten, ca. 5 min. 

Bælg ærter mens suppen koger. 

Læg bacon i tern på en pande. Lad baconen blive sprøde og tag det op på en tallerken eller i en skål. 

Skyl dild i koldt vand og ryst vandet af, pluk små buketter af stilkene. 

Rør cremefraiche i suppen. Varm suppen op til kogepunktet. 

Kom bælgede ærter i. Smag til med salt og peber. Drys bacontern og dild over suppen og spis grovbrød til. 

Tip:Erstat dild med andre krydderurter fx purløg, persille, basilikum eller en blanding af dem.

Materialer

Til 4 personer

Blomkålssuppe:
500 g kartofler
1,5 l vand
1 stk blomkål
0,25 l cremefraiche
1 tsk groft salt
1 knsp stødt peber

Drys:
1 bundt dild
150 g håndbælgede ærter
200 g bacon

Tilbehør:
8 skiver grovbrød

Reflektionsspørgsmål

Hvad fungerede godt?

Hvad har du lært om spejderne?

Var hele patruljen aktiv under aktiviteten? Hvis ikke: Hvad var så årsagen og hvordan kunne det gøres endnu bedre?

Hvad har du gjort for at det blev en god aktivitet for de andre?

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Mini
Junior
Trop
Senior
Varighed
60-90 minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Mærker
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Tilmelding til nyhedsbrev
  • Andre sider
    • Medlemsservice
    • Aktivitetsdatabasen
    • spejder.dk
  • Blanketter
    • Ledererklæring

Følg os her