Gå til hovedindhold
Hjem

Main navigation

    • Mærker
    • Aktivitetsdatabasen
    • Inspiration til aktiviteter
    • Friluftsliv
    • Afsted på tur
    • Grej
    • Bålmad
    • Samvær og tryghed
    • Gruppeleder
    • Grenleder
    • Ny leder
    • Bestyrelse
    • Søspejd
    • Divisionen
    • Kurser til ledere
    • Ungdomskurser
    • Onlinekurser
    • Kursusteams
    • Økonomi
    • Hjælp til Gruppeweb
    • Hjælp til Medlemsservice
    • Hjælp til kommunikation
    • Forsikring
    • Blanketter
    • Persondata i Det Danske Spejderkorps
    • Om DDS
    • Oversigt over grupper og divisioner
    • Kontakt organisationen
    • Korpsets vedtægter
    • Korpsets regnskaber og referater
    • Udviklingsplan og strategier
    • Job i DDS
  • Track
  • Kalender
  • Støt DDS
  • Kontakt
  • Presse
  • Job i DDS
  • Bliv spejder
  • Bliv leder
  • Medlemsservice
  • Persondata i DDS
  • Magasiner
  • Spejder Sport
Aktiviteter

Bacon pot i Dutchoven

Bacon pot i Dutchoven
Spændende aftensmad som tilberedes i dutchoven og langtidssteges.
Vejledning

Bacon pot i dutch oven med kartofler og brød

Opskrift til ca. 10-12 personer. 

Ingredienser:

1 kg Bacon skiveskåret
2 kg Nakkesteg uden ben
4 store løg
1 savoykål
3 peberfrugt
2 flasker BBQ Sauce
3 sp. Grillkrydderi.

Tilbehør:
5 kg. kartofler
6 flutes

Fremgangsmåde:

Lav bål så der er gode gløder klar til dutch oven.

Skræl løg og skærer dem ud i skiver. Kål skal vaskes og rives af i store blade.
Læg bacon ud i gryden hele vejen rundt og i bunden så den er godt dækket.
Der er ikke brugt margarine eller smør inden bacon kom i gryden.
Nu dækker du bunden og siderne af gryden med kål.
Når det er gjort stiller du kødet oprejst op af den ene side af gryden skiftevis med kål, peberfrugt og løg i mellem, til hele gryden er fyldt.
Nu drysser du din Grillkrydderi henover.
Efterfulgt tømmer man to flasker BBQ Sauce hen over alt kød.
Så ligger man et ekstra lag kål henover og klapper bacon som hænger hen over grydekanten hen mod midten så kødet og kål er helt pakket ind i bacon.
Låg på og så på Grillen ved indirekte varme ved 200 grader i ca. 2-3 timer.


Kog kartofler ca. 20 min før bacon potten er klar.
Rist brød på bålet.

Materialer

Dutchoven

Ingredienser

Brænde

Reflektionsspørgsmål

Hvad gjorde at det var en god aktivitet?

Hvad lærte du af denne aktivitet om dit samarbejde med andre?

Galleri
  • Bacon pot i Dutchoven
  • Bacon pot i Dutchoven
  • Bacon pot i Dutchoven
Bacon pot i Dutchoven
Bacon pot i Dutchoven
Bacon pot i Dutchoven

Information

Type
Madlavning
Målgruppe
Junior
Trop
Senior
Varighed
120+ minutter

Følg med på Facebook

Følg Spejder på Facebook Følg DDS på Facebook

Kontakt

Det Danske Spejderkorps
Arsenalvej 10
1436 København K

Tlf. 32 64 00 50

info@dds.dk

Footer

  • Hurtige genveje
    • Kalender
    • Magasiner
    • Job i DDS
    • Privatlivspolitik
    • Cookiepolitik
    • Nyhedsbreve

Følg os her