Færdighedsmærke
30 Kilometermærke
Målgruppe
Junior
Trop
Info om mærke
Det er dejligt at gå en tur – bare gå derudaf, lytte til naturen og efterhånden begynde at mærke fødderne blive ømme, samtidig med at man får tid til at snakke med sine patruljekammerater.

VEJLEDNING

Vandremærkerne er med til at give spejderne motivation til at nå nye mål og opleve at man kan mere end man tror.

Målet med 30 kilometer vandremærket er at give spejderne motivation til at gå længere og sætte sig nye mål.

Mærket kan tages som en enkeltstående aktivitet, hvor det at tage mærket er i fokus. Men man kan også gøre mærket til en del af et forløb. Det kunne fx være en gåtur i forbindelse med en sommerlejr, som en del af et klar-dig-selv- eller udeliv-forløb eller en tur med sjove poster undervejs. 

Krav til mærket

Spejderen skal gå de 30 kilometer på maximalt 10 timer incl. eventuelle pauser. 

Forslag til forberedelse

Det er vigtigt at spejderne er i form til at kunne klare turen og at deres udstyr passer til turen. Derfor er det vigtigt at især nye og yngre spejdere får hjælp til at forberede sig godt. Skal spejderne gå alene er det også vigtigt at patruljen kan håndtere situationer, hvor en spejder får problemer, og at de ved, hvordan man forholder sig i trafikken.

Møderne op til vandreturen kan bruges på at gennemgå hvad man skal have med, hvordan man hjælper hinanden og ser på andre hvordan de har det. Behandling af vabler og i hvilke situationer man skal kontakte lederne, er også gode emner at gennemgå. Da det oftest er nemmest at lære gennem praktiske eksempler, kan I på mødet før turen pakke en rygsæk med det nødvendige udstyr i og tale om hvorfor det lige er det man skal bruge på en 30 kilometer vandretur.