Jump to Navigation

Spejdere på Als vil hjælpe udsatte børn til friluftsoplevelser

Spejdere på Als vil hjælpe udsatte børn til friluftsoplevelser

Nyhed

Spejdere på Als vil hjælpe udsatte børn til friluftsoplevelser
10.03.16
Augustenborgspejderne og Ulkebøl spejdergruppe har samarbejdet om et socialt iværksætteriprojekt.
Nøgleord:
Oprettet af
Hilde Nybo Breum
4 Anbefaling

Gennem forskellige aktiviteter har spejderne undersøgt, hvad der kan skabe værdi i deres lokalområde. På et møde i februar fandt spejderne på forskellige ideer til, hvad der ville kunne gøre lokalområdet til et endnu bedre sted.

Lørdag d. 5. marts mødtes spejderne igen for at videreudvikle deres ideer og vælge et konkret projekt at arbejde videre med. For at få indblik i en af de problemstillinger, der er aktuel på Als, havde spejderlederne inviteret Helene Stricker Rødbro leder af Red Barnets familieoplevelsesklub på besøg. Helene fortalte om, hvordan klubben hjælper udsatte familier fra Sønderborg til at få oplevelser. Fx tager klubben på gratis ture i biografen og i legeland.

Efter oplægget var det tid til et lille break og en leg. Herefter gik spejderne ud i tre grupper, hvor de videreudviklede ideerne til deres sociale projekter, hver gruppe valgte den ide, som de brændte allermest for at realisere. En gruppe ønskede at lave et sønderjysk kagebord, efter alle kunstens regler, hvor hele Als var inviteret til at spise med. En anden gruppe var blevet inspireret af familieoplevelsesklubben og ønskede at lave en udendørs aktivitetsdag for udsatte børn. Den tredje gruppe ville gerne lave spejderaktiviteter med ældre på et plejehjem.

Signe Augustenborgspejderne:Det sjoveste har været at finde på ideer”.

Gennem en hemmelig afstemning valgte spejderne at gå videre med ideen om at lave aktiviteter for udsatte børn. Planen er, at de udsatte børn skal have muligheden for at opleve friluftslivet gennem nogle sjove spejderaktiviteter. Spejderne planlægger at lave et såkaldt ”lagkageløb”, hvor børnene i hold skal løse forskellige opgaver, og hver gang børnene løser en opgave får de en ingrediens til en lagkage. Efterfølgende samler børnene lagkagerne og pynter dem. Dem der laver den flotteste lagkage får en præmie. Endeligt får børnene lov at spise lagkagerne mens de sidder sammen i bålets skær. Spejderne håber at nogle af børnene synes, det er så sjovt, at de får lyst til at fortsætte som spejdere.

Ann Christin Augustenborg: ”Jeg glæder mig mest til at komme i mål med projektet og se reaktionerne fra børnene. Det bliver sjovt at opleve, at vi gør en forskel”

Spejdergruppernes arbejde med socialt iværksætteri er en del af et større projekt, hvor spejdere i 10 lokalområder i Danmark arbejder med socialt iværksætteri under Pigespejdernes Fællesråd. Målgruppen for projektet er unge på 10-16 år. Ideen er at give de unge mulighed for at vokse og tage ansvar gennem at udvikle og gennemføre sociale iværksætterprojekter til gavn for andre.

Billeder

Anbefalet af 4