Jump to Navigation

Spejdere gør en forskel for ældre i Frederikssund

Spejdere gør en forskel for ældre i Frederikssund

Nyhed

Spejdere gør en forskel for ældre i Frederikssund
15.03.16
Søndag d. 13. marts mødtes 20 spændte spejdere fra grupperne Falkenberg og Svaneungerne, for at realisere deres sociale iværksætterprojekt.
Nøgleord:
Oprettet af
Hilde Nybo Breum
5 Anbefaling

Gennem et forløb har spejderne idegeneret over og drømt om, hvordan de kunne gøre lokalsamfundet til et bedre sted. Spejderne havde mange gode ideer, bl.a. overvejede de at holde en aktivitetsdag for flygtningefamilier med bål, lege og snobrød. Men den ide spejderne brændte mest for at føre ud i livet, var at lave banko for ældre og enlige.

Nu var dagen endelig kommet, hvor Bankoarrangementet skulle realiseres og spejderne havde knoklet hårdt for at planlægge projektet. Da de ældre ankom, var spejderne klar til at byde velkommen og vise hytten frem. Lis Haabar en ældre borger i Frederikssund fortalte: ”Jeg følte mig budt velkommen, fordi en spejder tog i mod mig, da jeg kom ind på grunden”.

Spejderne havde dækket op på bordene med seks forskellige hjemmelavede kager samt kaffe og the. Alle præmier i Bankospillet var sponsoreret og spejderne havde selv været ude at stemme dørklokker hos lokale virksomheder. Det der har gjort størst indtryk på spejderleder Danny Beckmann: ”… er hvor meget lokalsamfundet har støttet op om projektet. At der er så mange af virksomhederne, der har sponsoreret gaver.”

Arrangementet var en succes. 20 ældre havde en hyggelig eftermiddag, og alle de fine præmier blev delt ud. Efter Bankospillet blev alle budt på lækker hjemmelavet kartoffel-porre-suppe og klar grøntsagsuppe med bacon og lune flutes.

Spejderne har lært en masse af at arbejde med socialt iværksætteri. For Cecilie Petersen på 14 år fra Falkenberg spejdergruppe, har samarbejdet med de blå spejdere sat aftryk:

”Det har gjort indtryk på mig, at de grønne og de blå spejdere ikke er så forskellige. Vi kan sagtens arbejde sammen. Vi har faktisk mere tilfælles end ting der adskiller os.”.

Danny Beckmann fremhæver at: ”Det vigtigste ved projektet er, at spejderne har lært noget. Bl.a. har de lært noget om spejdere fra andre spejderkorps, og de har fået indblik i, hvad det kræver at stable et projekt som dette på benene.”

For spejderne har projektet været en god oplevelse, hvor de føler, de har gjort en forskel for andre mennesker. Sofie Andersen 10 år Falkenberg spejdergruppe fortæller: ”Det sjoveste har været at arrangere og udføre Bankoarrangementet. Det var sjovt at planlægge noget til gavn for andre. Det var fedt, at der kom så mange mennesker.” For Cecilie Petersen 14 år har det vigtigste været: ”… at vi har gjort en forskel for de mennesker, der har mødt op i dag, at de har haft det sjovt og at det har været en god dag.”

Spejdergruppernes arbejde med socialt iværksætteri er en del af et større projekt, hvor spejdere i 10 lokalområder i Danmark arbejder med socialt iværksætteri. Målgruppen for projektet er unge på 10-16 år. Ideen er at give de unge mulighed for at vokse og tage ansvar gennem at udvikle og gennemføre sociale iværksætterprojekter til gavn for andre.

Billeder

Anbefalet af 5