Jump to Navigation

Spejdere i Randers arbejder med socialt iværksætteri

Spejdere i Randers arbejder med socialt iværksætteri

Nyhed

Spejdere i Randers arbejder med socialt iværksætteri
16.02.16
I januar har de tre spejdergrupper 2. Randers Det Danske Spejderkorps, De grønne pigespejdere 2. Randers og Vorup-Kristrup samarbejdet om et socialt iværksætteriprojekt.
Nøgleord:
Oprettet af
Hilde Nybo Breum
1 Anbefaling

Gennem sjove aktiviteter har spejderne været på opdagelse i lokalområdet, for at undersøge, hvad der kan skabe værdi i Randers. Fx har de været på besøg på et plejehjem samt prøvet hjælpemidler til handicappede. Spejderne har også drømt om, hvordan de kan gøre Randers til et bedre sted ved at bygge 3D modeller af deres drømmesamfund med affald.

”Det som ramte mig mest har været at se, at selv de yngste af vores spejdere har ideer og tanker om hvordan Randers skal se ud, og hvordan vi forandrer byen. Det gjorde et stort indtryk på mig at se, at 12- årige kommer på at ville lave en miljøvenlig skole for mobbeofre, et hjem til hjemløse eller teater for indlagte på børneafdelingen”. Johanne Hansen Baadsgaard Spejderleder Vorup-Kristrup

Søndag d. 31. januar fandt spejderne i grupper på fire ideer til, hvordan man kunne gøre Randers til et endnu bedre sted. En gruppe ønskede at lave besøgsdage på asylcentret, for at flygtningene kunne lære den danske kultur at kende, og for at danskere kunne møde flygtningene og få nedbrudt fordomme. En anden gruppe ønskede at skabe glæde hos børn, som var indlagt på Randers Hospital, fx gennem afholdelse af fastelavn- eller påskearrangementer. En tredje gruppe ville skabe bedre dyrevelfærd, fx gennem en dag, hvor børn kunne komme og passe dyr og få viden om, hvordan man behandler dyr godt. Den fjerde gruppe foreslog projektet ”Flere farver på plejehjem”.

Gennem en afstemning valgte spejderne at gå videre med projektet ”Flere farver på plejehjem”. Planen er at holde eftermiddagsaktiviteter på plejehjem, hvor børn inviteres til at komme og spille spil og lave kunst sammen med de ældre. Formålet med projektet er; dels at skabe glæde blandt de ældre beboere på plejehjemmet og dels at skabe liv på plejehjemmene gennem ophængning af den farverige kunst som børn og ældre laver sammen.

”Det sjoveste ved projektet har været at lære andre spejdere at kende over flere møder. Men også at komme tættere og tættere på det endelige resultatet (det sociale iværksætterprojekt)”. Spejder Amalie Marie Bak Petersen

”Jeg syntes det har været et mega godt spejderforløb. Jeg har lært en masse nye spejdere og kende, og deres rutiner. Og så gik vi altid derfra med et smil.” Spejder Nete Snebæk

Spejdergruppernes arbejde med socialt iværksætteri er en del af et større projekt, hvor spejdere i 10 lokalområder i Danmark arbejder med socialt iværksætteri under Pigespejdernes Fællesråd. Målgruppen for projektet er unge på 10-16 år. Ideen er at give de unge mulighed for at vokse og tage ansvar gennem at udvikle og gennemføre sociale iværksætterprojekter til gavn for andre.

Billeder

Anbefalet af 1