Jump to Navigation

Tænkedagsbudskab 2016

Tænkedagsbudskab 2016

Nyhed

Tænkedagsbudskab 2016
22.02.16
Tænkedagen 22. februar er en mærkedag i spejderbevægelsen, hvor spejdere opfordres til at reflektere over de større perspektiver i spejderlivet. Læs WOSM og WAGGGS' fælles tænkedagsbudskab herunder.
Nøgleord:
, , , , ,
Oprettet af
Peter Kondrup Maul
1 Anbefaling

Fælles tænkedagsbudskab fra verdensspejderorganisationerne WAGGGS og WOSM:

I Baden-Powells sidste besked til verdens spejdere, der blev offentliggjort efter hans død i 1941, beskrev han formålet med Scouting and Guiding: ”Det er målet at producere sunde, glade, hjælpende borgere af begge køn, at udrydde den fremherskende snæversynede egoisme - personlig, politisk, sekterisk og nationalt og at erstatte det med en bredere ånd af tilsidesættelse af egoet og tjeneste af menneskeligheden, og derigennem at udvikle gensidig sympati og samarbejde ikke kun i vores eget land, men i udlandet og mellem landene.”

Når vi ser tilbage på begivenhederne, som har fundet sted det sidste år, kan vi klart konkludere at formålet, nævnt af vores grundlægger, er lige så relevant i dag, som det var i 1941 - hvis ikke mere. Fra naturkatastrofer, over menneskelige konflikter, til vedvarende sociale uretfærdigheder så som manglende adgang til lægehjælp, uddannelse og et trygt sted at bo, har unge mennesker i det sidste år, verden over fundet dem selv, deres familier og deres samfund ramt på måder, som vil ændre deres liv for evigt.

Men uden undtagelser og som modsvar til hver naturkatastrofe, hver menneskelig konflikt, hvert globalt problem, står unge mennesker fra hele verden frem og bruger deres stemmer - gør sig til talsmænd for andre og tager ansvar for at gøre verden til et bedre sted. Det er et privilegium for os, at vi hver eneste dag får lov at høre fra, tale med og se de inspirerende unge mennesker i aktion, samt de fantastiske frivillige som støtter disse unge, der på vegne af spejderbevægelsen uselvisk giver deres tid og ekspertise hver dag for at støtte andre.

Fra nødhjælpsindsatsen, som blev mobiliseret kort efter jordskælvet i Nepal, over den vedvarende og koordinerede indsats for at hjælpe mennesker som er på flugt fra deres hjem, til vores fælles spejderdelegation, der lavede lobbyarbejde i forbindelse med COP21, for at få globale ledere til at tage ansvar for klimaforandringer nu, har Spejderbevægelsens bidrag og gennemslagskraft over hele verden været væsentlig. Dette aktive bidrag til en bedre verden tilføjes til den uerstattelige uddannende rolle som spejderbevægelsen har og fortsætter med at have i tusindvis af samfundsgrupper over hele verden.

Gennem vores unikke Spejdermetode fortsætter vi med at skabe meningsfulde lærende oplevelser, der opbygger viden, bevidsthed, forståelse og empati samt udvikler selvstændighed og selvtillid hos millioner af unge mennesker verden over.

Så til Tænkedag 2016 - på dagen hvor vi fejrer vores grundlæggere, Lord og Lady Baden-Powells fælles fødselsdag, opfordrer vi dig til at tage et øjeblik til at reflektere over den vision som Baden-Powell beskrev så lidenskabeligt - at vi bekræfter vores engagement for at bringe unge mennesker sammen - forenet i fred og venskab, at vi støtter hinanden, at vi i samarbejdets ånd gør en indsats for at sikre at så mange unge mennesker som muligt får chancen for at drage fordel af de muligheder, som medlemmer af vores to globale organisationer tilbyder.

Tak for alt, hvad du gør i forbindelse med din støtte og opbakning til spejderbevægelsen. Vi ønsker dig en rigtig glædelig Tænkedag.

Nicola Grinstead og João Armando Gonçalvesçalve
Formænd for hhv. WAGGGS og WOSM
Oversat af Liv Frankel Goul for DDS Program

Anbefalet af 1