Jump to Navigation

Explorer Belt 2016 rykker til England

Explorer Belt 2016 rykker til England

Nyhed

Explorer Belt 2016 rykker til England
15.02.16
Den danske udgave af Explorer Belt for seniorspejdere foregår i juli i Cornwall i det sydvestlige England.
Nøgleord:
, , , , , ,
Oprettet af
Peter Kondrup Maul
2 Anbefaling

På dette års Explorer Belt-ekspedition sendes patruljer af tre seniorspejdere afsted til Cornwall i England. Her skal hver patrulje tilbagelægge en distance på 150-200 km mod en fælles målby, og undervejs udføre en række forskellige projekter, der relaterer til landets historie, geografi og/eller kultur. 

Projekterne kan være alt fra at gå på opdagelse i de mange slotte og ruiner, der er i området, til at lære at bage en “Cornish Paste”. Projekterne bliver i store træk skabt af de enkelte patruljer på forweekenden, så de bliver fuldstændig støbt til patruljen. Målet med projekterne er at skabe et internationalt kulturmøde!

Ekspeditionen strækker sig over en periode på 8-10 dage, hvor forskellige transportmidler må benyttes undervejs: cykel, kano, båd, hest, kamel, fabeldyr osv. Maks. 20% af ruten/distancen/turen må foregå ved hjælp af motoriseret køretøj. Undervejs på ekspeditionen vil der være vejledere, som kan yde sparring og hjælp til patruljerne, hvis de har brug for det.

Når ekspeditionen er gennemført, og deltagerne er hjemme igen, skal projekterne fremlægges for spejdernes lokale grupper og vejledere fra teamet. Efter fremlæggelsen afholdes en lille ceremoni, hvor Explorer Bæltet bliver overrakt til hver enkelt spejder!

Vi tror på, at der ligger mange uudforskede sociale relationer i mellem mennesker, som er helt unikke og endnu ukendte.

Da teamet var i Cornwall for at sondere terrænet, mødte vi bl.a. en lokal Fish ’n’ Chips-grillmand. Det viste sig, at Nick havde været i militæret i mange år og han engang også havde været i København på visit. Han havde mange gode røverhistorier om Cornwall, bl.a. at vi skulle huske at tage et reb med ned i tinminerne, hvis vi skulle se dem!

Nick var bare én af mange inspirerende og sjove personligheder, vi mødte på vores forlængede weekend i Cornwall. Tænk, hvor mange uudforskede personligheder, I kan møde i løbet af 8-10 dage i samme område?

Praktisk information

 

  • Fed forweekend d. 15.-17. april med inspiration, planlægning af tur og hygge i nye patruljer! Det er vigtigt at deltage på denne weekend, da det er her vi planlægger det meste af jeres tur.
  • Turen er i uge 29 + 30 (slutningen af juli)
  • Ruten har en på-forhånd-planlagt start og slut. Patruljerne planlægger selv ruten derimellem.
  • Som udgangspunkt sammensætter teamet patruljerne.
  • Vi forventer at turen kommer til at koste omkring 4-5000 kroner, alt efter, hvordan patruljerne planlægger deres tur - Prisen dækker flyrejse tur/retur, transport til og fra destinationen, mad, overnatning og egen-transport undervejs.
  • Tilmeldingen åbner i Blåt Medlem inden længe, men man skal være hurtig, da der kun er et begrænset antal pladser.

 

Følg også med på Facebook “Explorer Belt - DDS”

Hvad er Explorer Belt?

Explorer Belt samler små hold af friske seniorspejdere, som altid har haft lyst til at komme ud og opleve verden. Holdene bliver sendt til et udvalgt land, hvor de over en periode på ca. 10 dage skal transportere sig til en fælles måldestination.

Vi glæder os til at møde dig!

Ekspeditionshilsner fra Explorer Belt Teamet,

Bjarke, Lisbeth, Kristian, Line, Rikke og Atanasio

Anbefalet af 2