Jump to Navigation

Foreningen Klubliv Danmark opløses

Foreningen Klubliv Danmark opløses

Nyhed

Foreningen Klubliv Danmark opløses
14.01.16
Bestyrelsen for Klubliv Danmark må med stor beklagelse meddele, at foreningen lukker sin indsamlingsvirksomhed pr. 17. januar 2016. Opløsningen skyldes, at DGI standser sin støtte til Klubliv Danmark.
Nøgleord:
,
Oprettet af
Peter Kondrup Maul
0 Anbefaling

Bestyrelsen for KlubLiv Danmark har besluttet, at foreningen stopper indsamlingsvirksomheden pr. 17. januar 2016. De hidtidigt optjente mikrosponsorater udbetales til de foreninger, der er tilmeldt KlubLiv Danmark, herunder de over 250 tilmeldte spejdergrupper i Det Danske Spejderkorps.

I alt 4.300 foreninger, klubber og spejdergrupper har tilmeldt sig KlubLiv Danmark, siden konceptet blev lanceret af DGI i foråret 2015. Men introduktionen af KlubLiv Danmark er ikke gået som forventet. Langt færre danskere end forventet har i 2015 tilmeldt deres Dankort til KlubLiv Danmark, og det samme gælder antallet af sponsorer i form af butikker, forretninger og virksomheder. Dermed har foreningen Klubliv Danmark ikke nået en størrelse, som kunne sikre den fornødne økonomiske gevinst for de tilmeldte spejdergrupper og idrætsklubber.

”Ideen med KlubLiv Danmark er grundlæggende rigtig god, og det er en meget ærgerlig situation, ” meddeler Søren Møller, der både er formand for DGI og for bestyrelsen i KlubLiv Danmark, i en mail sendt ud til alle aktiverede grupper og foreninger i Klubliv Danmark.

DGI og KlubLiv Danmark havde en forventning om, at KlubLiv Danmark ville blive en stor gevinst for foreningslivet. Men introduktionen er desværre ikke gået som forventet.

Spejderne har bakket godt op

Det Danske Spejderkorps har ikke økonomisk haft andel i foreningen Klubliv Danmark. I løbet af 2015 har korpset dog gjort en stor indsats for at få så mange grupper og dankort som muligt tilmeldt. Og Det Danske Spejderkorps har da også ligget i top i forhold til tilmeldte grupper. Derfor er det også ekstra ærgerligt, at foreningen nu opløses, siger generalsekretær i Det Danske Spejderkorps Charlotte Bach Thomassen, som også har siddet med som del af bestyrelsen i Klubliv Danmark.

”Vores grupper har gjort et godt stykke arbejde for at få løbet det her i gang. De har aktiveret sig, tilmeldt dankort, informeret forældre osv. Og så er det bare ekstra ærgerligt, at foreningen nu opløses, uden at grupperne får ordentlig mulighed for at høste frugterne af deres arbejde”, siger Charlotte Bach Thomassen.

Det Danske Spejderkorps gik, sammen med KFUM-spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og FDF, i foråret 2015 ind i Klubliv Danmark med en forventning om, at samarbejdet dels kunne give en økonomisk gevinst for spejdergrupperne, og dels kunne blive en igangsætter for nye relationer mellem det lokale foreningsliv og det lokale erhvervsliv.

Hvis jeres gruppe har optjent mikrosponsorater via Klubliv Danmark inden den 17. januar 2016, så vil de blive udbetalt til gruppen umiddelbart herefter.

Foreningen Klubliv Danmark indkalder snarest til ekstraordinær generalforsamlinger med henblik på at opløse foreningen Klubliv Danmark.

  • Hvad betyder det for Det Danske Spejderkorps?

Det Danske Spejderkorps har ikke været økonomisk involveret i Klubliv Danmark og mister altså ikke penge på, at foreningen opløses. Der har dog været afsat konsulenttimer til at koordinere Klubliv Danmark-indsatsen i korpset, og derudover har grupper været aktive i at informere medlemmer, forældre m.m. om konceptet.

Fakta om foreningen Klubliv Danmark

  • Foreningen Klubliv Danmark blev stiftet med finansiering af DGI i foråret 2015.
  • Ud over foreningerne i DGI har bl.a. Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps, FDF, forbund under Danmarks Idrætsforbund meldt sig til Klubliv Danmark.
  • Information om ekstraordinær generalforsamling i foreningen Klubliv Danmark offentliggøres på klublivdanmark.dk.
  • Dankortholdere, der har registreret deres Dankort i KlubLiv Danmark, modtager særskilt information.
  • Alle Dankort-oplysninger, som er givet til foreningen KlubLiv Danmark, opbevares hos Nets og beskyttes i overensstemmelse med dansk lovgivning.