Jump to Navigation

Ny knivlov vil gøre det nemmere at være spejder

Ny knivlov vil gøre det nemmere at være spejder

Nyhed

Ny knivlov vil gøre det nemmere at være spejder
21.12.15
En ny, forenklet knivlov vil bl.a. gøre det nemmere at være spejder og bruge kniv i forbindelse med friluftsaktiviteter.
Nøgleord:
, , , , ,
Oprettet af
Peter Kondrup Maul
4 Anbefaling

Justitsminister Søren Pind har i dag fremlagt et forslag til en ny knivlov. Forslaget indebærer en ny og forenklet lovgivning om knive, som bl.a. vil komme spejdere og andre friluftsfolk til gavn.

Den nye knivlov lægger op til:

  • at enhåndsbetjente foldeknive ikke længere kategoriseres som særligt farlige knive, som det altid er forbudte at besidde,
  • at princippet om, at knive kun må bæres på offentlige steder mv., når der er et anerkendelsesværdigt formål, udvides til at omfatte alle knive bortset fra særligt farlige knive, som fortsat er helt forbudte, og
  • at straffen for voldsdømte mv., som bærer kniv under skærpende omstændigheder, f.eks. i nattelivet, skærpes markant.

Den nye knivlov betyder altså bl.a., at man som spejder igen kan benytte enhåndsbetjente foldeknive som fx schweizerknive og multitools uden at bekymre sig om at overtræde loven. Derudover gælder det nu, at alle knive (undtagen særligt farlige knive) er omfattet af princippet om anerkendelsesværdigt formål.

Kniven er et vigtigt værktøj for spejdere

Generalsekretær i Det Danske Spejderkorps Charlotte Bach Thomassen glæder sig over forslaget om den nye knivlov:

”En kniv er et vigtigt værktøj i det friluftsliv, som spejdere dyrker. Derfor er vi også rigtig glade for, at der nu kommer nye regler på området, som tilgodeser spejdere og friluftsfolk, og som ikke mindst er langt nemmere at forstå og formidle end de nuværende regler på området”, siger generalsekretær Charlotte Bach Thomasson.

Forslaget til den nye knivlov er bl.a. blevet udarbejdet på baggrund af dialog mellem Justitsministeriet og interessenter på området, herunder Det Danske Spejderkorps og de andre danske spejderorganisationer, Friluftsrådet m.m.

Der er opbakning til lovforslaget i Folketinget, og forslaget forventes at blive sendt i høring inden for kort tid.

Du kan læse mere om lovforslaget på Justitsministeriets hjemmeside.

Illustration af ny knivlov:


Anbefalet af 4