Jump to Navigation

Det Danske Spejderkorps bakker op om kritik af ny knivlov

Det Danske Spejderkorps bakker op om kritik af ny knivlov

Nyhed

Det Danske Spejderkorps bakker op om kritik af ny knivlov
8.05.15
Flere friluftsorganisationer er på banen med kritik af ny knivlov. Det Danske Spejderkorps bakker op om kritikken og går ind i arbejdet for en lovændring.
Nøgleord:
Oprettet af
Dennis Maigaard
11 Anbefaling

 

Når spejdere, fiskere, jægere og andre med hang til friluftsliv tager en lang række enhåndsbetjente knivmodeller med ud i naturen, så bryder de loven. Men loven er ikke gennemtænkt og rammer uhensigtsmæssigt mange mennesker, der bruger kniven som et vigtigt redskab i deres fritid eller arbejde.

Derfor må loven laves om, mener Det Danske Spejderkorps, der dermed bakker op om Friluftsrådets kritik.

Spejderchef Annesofie Bjerre udtaler, “Vi synes ikke, at det er hensigtsmæssigt, at vores spejdere og ledere risikerer bøde og en plet på straffeattesten for at udøve deres fritidsinteresse og medbringe en kniv i naturen. Til spejder er kniven et naturligt redskab, som børn og unge lærer at håndtere ansvarligt allerede fra en tidlig alder”.

Hun fortsætter, “Sammen med Friluftsrådet og Dansk Ungdoms Fællesråd vil vi gå ind og bidrage til arbejdet for, at vi får en tilpasning af loven, der sikrer, at knive fortsat kan være et værdifuldt redskab til friluftsliv i alle afskygninger”.