Jump to Navigation

Spejderne lancerer Woop App

Spejderne lancerer Woop App

Nyhed

Spejderne lancerer Woop App
23.08.12
Torsdag den 23. august ramte sommerens vildeste app børn og unges smartphones. Woop App er resultatet af en håndfuld ambitiøse spejdere og et støttebidrag fra Nordea-fonden.
Nøgleord:
, , , ,
Oprettet af
Dennis Maigaard
3 Anbefaling

Spejdernes nye app hedder Woop App og er ganske gratis, og så giver den en unik mulighed for at lege og udfordre hinanden i naturen. 

'Da vi gik i gang sensommeren 2011, tænkte alle, at det her kunne blive rigtigt godt, fordi der omsider var midler til at lave og gennemføre et ordentlig projekt', siger Leon Ravnborg. Han er 30 år og medlem af Danske Baptisters Spejderkorps. Han er også et af medlemmerne i den frivillige projektgruppe, der gennem et års tid har knoklet med at udvikle Spejdernes første fælles app: Woop App.

Tårnhøje ambitioner

Ambitionen har været at lave en app, der inviterer børn og unge til at kaste sig selv og deres venner ud i konkurrencer, hvor naturen er spillepladen, og hvor man skal løbe stærkt. Woop App er for børn og unge, der gerne vil konkurrere med deres venner i den virkelig verden - uden at efterlade deres kæreste eje, deres smartphone, derhjemme.

'Det er fedt at have arbejdet med et højt ambitionsniveau, og jeg er simpelthen så positivt overrasket over, hvor godt produktet rent faktisk er blevet, for penge er bestem ikke alt', mener Leon og tilføjer: 'Men det er nok det, spejdere kan: du får lov, hvis du vil, og så gennemfører vi det også!'.

Ulla Björnsson, sekretariatschef i Nordea-fonden siger om Woop App:

'Vi har valgt at støtte Woop App, fordi den inspirerer børn og unge til flere aktiviteter i det fri og giver dem en forståelse for friluftslivet. Det passer godt med Nordea-fondens mål om at støtter aktiviteter, der fremmer det gode liv, og som er sunde for sjæl og legeme'.

Et snapshot fra Spejdernes Lejr

Vi spoler lige tiden en måneds tid tilbage. 35.000 børn, unge, deres ledere og forældre står foran en scene på en mark ved Holstebro. Det danske band Alphabeat fyrer den af på scenen. Det er slutningen af juli, solen er ved at gå ned; publikum er mætte af oplevelser og lidt trætte, for de er til afslutningsshow på danmarkshistoriens største spejderlejr: Spejdernes Lejr 2012. Pludseligt råber Alphabeat 'Woop'.

Leon Ravnborg er også til stede ved afslutningshowet, og han er en glad mand. Under hele lejren har spejderne med stor iver kastet sig over de aktiviteter, workshops og betatests, der har været med Woop App.

Woop skal ramme bredt

Leon Ravnborg er i dag på lanceringsdagen en lidt træt mand, men han er også meget tilfreds. Det er lykkedes ham og projektgruppen at omsætte et støttebeløb fra Nordea-fonden på kroner 775.000 til et gennemtænkt, appellerende og fedt produkt.

Det er Spejderne, der står bag Woop App, og spejderne er allerede glade for appen. Men Woop App er også Spejdernes første fælles brandingkampagne, så appen skal ramme andre end spejdere. 'Det vigtigste har hele tiden været at ramme eksternt - det måtte ikke lugte for meget af knob og bål', siger Leon Ravnborg.

Han fortæller også, at projektgruppen undervejs i hele processen har forholdt sig løbende til det oplæg Nordea-fonden i sin tid gav sammen med sin økonomiske støtte.

Sekretariatschef fra Nordea-fonden, Ulla Björnsson, supplerer:

'Vi håber, at tusinder af børn og unge får sjove og aktive oplevelser sammen i det fri. At de får sved på panden, vind i håret, smil på læben og appetit på friluftslivet!'.

 • Woop App - Reklamefilm

 • Hør Emil fra projektgruppen fortælle om Woop App i radioen

Anbefalet af 3

 • FAKTA OM PROJEKTET 

  Woop App

  Woop App er tre helt nye slags spil, som du kan spille sammen med andre. Du skal have fart på, hvis du skal vinde! Woop App er for dig, der gerne vil konkurrere med dine venner i den virkelige verden. Se mere på Facebook

  Nordea-fonden

  Fonden støtter aktiviteter, der fremmer det gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur. I 2012 støtter fonden projekter for ca. 250 mio. kr. Den har bl.a. støttet Friluftsekspressen, Høvdingebold i Skolen og Spor i Landskabet. Se mere på www.nordeafonden.dk

  Spejderne

  Spejderne bag Woop App er: Det Danske Spejderkorps, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og KFUM-Spejderne. Læs mere om Spejderne og Woop App på http://spejderne.dk/aktuelt/woop/

 •